Elon Musk'a mahkeme şoku... Milyonlarca dolar!

Elon Musk Twitter X Sosyal medya platformu
Elon Musk'a mahkeme şoku... Milyonlarca dolar!

Federal bir yargıç, şu anda X olarak bilinen Twitter'ın geçen yıl söz verdiği milyonlarca ikramiyeyi ödemeyerek çalışanlarla yaptığı sözleşmeyi ihlal ettiğine karar verdi.

Davaya göre şirket, teknoloji milyarderi Elon Musk'ın şirketi 2022'de satın almasından önce ve sonra çalışanlara potansiyel ikramiyelerinin yarısını vaat etti, ancak hiçbir zaman ödeme yapmadı. O dönemde şirketin tazminattan sorumlu kıdemli müdürü olan Mark Schobinger, Haziran ayında sosyal medya platformuna karşı dava açtı.

Bölge Yargıcı Vince Chhabria görüşünde, "Schobinger Twitter'ın istediğini yaptıktan sonra, Twitter'ın karşılığında kendisine bir ikramiye ödeme teklifi Kaliforniya yasaları uyarınca bağlayıcı bir sözleşme haline geldi. Ve Schobinger'e söz verdiği ikramiyeyi ödemeyi reddettiği iddiasıyla Twitter bu sözleşmeyi ihlal etti" dedi. 

Şirket, ikramiye anlaşmasının sadece sözlü bir vaat olduğunu ve Teksas yasalarına göre ödenmesi gerekmediğini savundu.

Chhabria ise bunun yerine şirketi, anlaşmanın yasal olarak bağlayıcı olduğunu ortaya koyan Kaliforniya yasalarına tabi tuttu. Chhabria, "Twitter'ın aksi yöndeki argümanlarının hepsi başarısız oldu" diye yazdı. 

X, Musk'ın geçen yıl şirketi devralmasından bu yana tazminat, haksız fesih ve ayrımcılık iddiaları da dahil olmak üzere çok sayıda yasal mücadeleyle karşı karşıya kaldı.

 

Kaynak: Ajans Bizim