Elon Musk: Starlink, Pentagon finansmanından bağımsız olarak Ukrayna'da çalışacak

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Elon Musk
Elon Musk: Starlink, Pentagon finansmanından bağımsız olarak Ukrayna'da çalışacak

Elon Musk, ABD Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'nın Starlink uydularını kullanmasına yönelik finansman desteğini kesse bile Starlink'i kapatmayacağını söyledi.

Elon Musk, sosyal medya hesabından geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda, kendi uzay endüstrisi şirketi olan SpaceX'in, Ukrayna'nın Starlink kullanımını "sonsuza kadar finanse etmeye devam edemeyeceğini" söylemişti. Ancak Musk, daha sonra twitter hesabından yaptığı diğer bir paylaşımda ise Ukrayna'nın Starlink internet hizmetlerine erişimini finanse etmeye devam edeceğini söyledi.

STARLINK UKRAYNA'YA NASIL FAYDA SAĞLIYOR?

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mikaylo Fedorov, Rusya'nın füze saldırılarının ardından temel hizmetlerin yeniden kurulmasında Starlink'in vazgeçilmez olduğunu söylüyor. Fedorov, Twitter üzerinden, enerji ve iletişim altyapısına karşı Rusya'nın gerçekleştirdiği saldırıların ardından Starlink sayesinde bu kritik bölgelerdeki bağlantıların hızlıca tamir edildiğini de yazdı.

STARLINK HAKKINDA

Uyduya dayalı bir sistem olan Starlink, geniş uydu ağları aracılığıyla internet hizmeti veriyor. Amacı ise erişimin zor olduğu bölgelerde yaşayan insanlara yüksek hızlı internet sağlamak. Rus güçleri Ukrayna'da ilerlerken, ülkedeki internet ve mobil hizmetlerini kapatıyordu. Musk, şimdiye kadar yaklaşık 20 bin çanak ve modem setinin Ukrayna'ya gönderildiğini söylüyor.

Kaynak: Haber Global TV

Elon Musk ABD Savunma Bakanlığı ukrayna Starlink