Elon Musk, İsrail'de Netanyahu ile görüştü

Dünya haberleri Elon Musk İsrail Gazze Starlink Binyamin Netanyahu

Dünyanın en zengin insanı ve sosyal medya platformu X'in sahibi, Elon Musk, İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştü. İkili birlikte 7 Ekim'de saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesini gezdi.

Dünyanın en zengin insanı ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, son dönemde antisemitizmle suçlanıyordu. Bugün İsrail'e gitti ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

ABD'li milyarder Elon Musk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 7 Ekim'de saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesini gezdi.

ABD’li milyarder Elon Musk, İsrail’i ziyaret etti. Musk, ziyaretinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Elon Musk’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 7 Ekim'de saldırıya uğrayan Kfar Aza beldesini geldiği kaydedildi. Yetkililer, Musk’a beldede yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

Kritik ziyaret öncesinde İsrail İletişim Bakanı dikkat çeken bir gelişmeyi duyurdu. Musk'ın sahibi olduğu Starlink uydularının Gazze ve İsrail'de, devreye girmeyeceği konusunda prensipte anlaştıklarını söyledi.

Musk ekim ayında, İsrail'in hava saldırıları sonucu internet ve telefon hatlarının kesildiği Gazze'de, İnsani yardım kuruluşlarına Starlink uydu hizmeti sunabileceklerini duyurmuştu.

Musk, Netanyahu ile birlikte 7 Ekim'deki Hamas saldırısında hedef alınan Kfar Aza yerleşim yerini ziyaret etti. Savaştaki son duruma dair bilgi aldı.

SpaceX CEO'sunun, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile de görüşmesi bekleniyor. Elon Musk, İsrail Hamas savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana tartışmaların odağındaki isimlerden biriydi.
Sahibi olduğu sosyal medya platformunda "antisemitik ve ırkçı nefreti teşvik etmekle" suçlanmış hatta bazı dev şirketler X'ten reklamlarını çekme kararı almıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV