El Salvador’dan flaş adım: Dünyanın ilk “Bitcoin Şehri” kuruluyor!

bitcoin

El Salvador Devlet Başkan Nayib Bukele, BTC tahvilleriyle desteklenen dünyanın ilk Bitcoin Şehri'ni inşa edeceklerini açıkladı. Ülkenin doğusundaki bir yanardağın etrafında kurulacak olan şehrin kurulum maliyeti ise yaklaşık 300 bin Bitcoin olacak.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele dün düzenlediği Bitcoin partisinde ülkenin doğusundaki Conchagua Yanardağı’nın etrafında dairesel şekilde “Bitcoin City” adında bir Bitcoin şehri kuracaklarını duyurdu.

Projenin bir hayal olmadığını ifade eden Bukele, Bitcoin City’nin arazisi için hükümetin destek vereceğini ve yatırımcıları çekeceğini belirtti.

YAKLAŞIK 300 BİN BİTCOİN'E MAL OLACAK

Bukele, şehrin inşası veya ne zaman tamamlanacağı konusunda tarih vermezken, şehrin kurulumunun yaklaşık 300 bin Bitcoin'e mal olacağını tahmin ettiğini açıkladı.

El Salvador’dan flaş adım: Dünyanın ilk “Bitcoin Şehri” kuruluyor! - Resim : 1

SADECE KDV ALINACAK

Her şeyin dijital olacağı Bitcoin City’de iş ve teknoloji yatırımlarını kolaylaştırmak için ofis alanları, sosyal tesisler ve yeşil alanlar yer alacak. Gelir vergisi uygulamasının olmayacağı açıklanan şehirde, sadece katma değer vergisi (KDV) alınacak ve toplanan vergilerin yarısı şehrin inşasına yatırım yapmak için diğer yarısı da şehrin bakım-onarımı için kullanılacak. Bitcoin madenciliği için gerek enerjinin ise yanardağının jeotermal enerjisinden yararlanılacağı açıklandı.

BU PROJE BİRÇOK KESİMİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Yaklaşık 2 ay önce Bitcoin’i yasal para birimi olarak tanıyan ilk ülke olan El Salvador’da halk ekonomik sıkıntılar ile mücadele ederken, söz konusu proje birçok kesimin tepkisini çekti.

Kaynak: İHA

El Salvador Nayib Bukele 'Bitcoin