'El ele fotoğrafımız çekildi' diyerek eşini aramış

donald trump Theresa May
'El ele fotoğrafımız çekildi' diyerek eşini aramış

Brexit konusunda AB ile gerçekleştirilen müzakerelerin sürekli olarak tıkanmasıyla göz yaşları içerisinde görevinden istifa eden eski İngiltere Başbakanı Theresa May, Trump'ı ilk ziyaretinden sonra el ele fotoğrafının çekildiğini eşini arayıp söylemiş

Eski Başbakan Theresa May'in AB ile vardığı Brexit anlaşması parlamentoda 3 kez reddedilmişti. May'in istifa kararı almasının ardından Muhafazakar Partinin yaklaşık 150 bin üyesinin oylarıyla Boris Johnson, başbakanlık görevine seçilmiş, Theresa May, istifasını İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'e vermeden kısa bir süre önce, "Brexit, Birleşik Krallık'ın tamamı için geçerli olacak şekilde bitmelidir. O zaman İngiltere parlak bir geleceğe gidebilir. Başbakan olmak ağır bir onurdur" sözleriyle veda etmişti. 

Eski Britanya Başbakanı Theresa May'in, 45. ABD Başkanı Donald Trump'ı ilk ziyaretinden sonra evini arayıp eşine, "Birazdan Trump'ın elimi tuttuğu fotoğraflar dünyada dolaşıma girecek" dediği belirtildi.

Eski Britanya Başbakanı Theresa May, 2017'de Trump'ın göreve başlamasından kısa süre sonra 45. ABD Başkanı Donald Trump'ı NATO hakkında olumlu bir açıklama yapmaya ikna etmek için Washington'a gitmişti.

Norma Percy'nin BBC'de yayınlanacak olan 'Trump Takes on the World' belgeselinde eski Britanya Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Fiona McLeod Hill, "Yürürken Trump, bir anda elini tuttu Bu hepimizi şaşırttı. Sonra öğrendik ki Theresa'yı da şaşırtmış" dedi.

Hill, "Elini geri çekemezdi, o yüzden yapabileceği bir şey yoktu. Görüşmeden sonra söylediği ilk şey, 'Medyaya düşmeden öne Philip'i arayıp başka bir adamın elini tuttuğumu söylemeliyim' oldu" diye konuştu.

Watergate skandalını ortaya çıkaran araştırmacı gazeteci Carl Bernstein, ABD Başkanı Donald Trump’ın diğer dünya liderleriyle yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin detayları yıllar sonra paylaşmış, telefon görüşmelerine dayandırılan habere göre Donald Trump, dönemin İngiltere Başbakanı Theresa May için "zayıf" diyerek eleştirmiş, ayrıca, Trump’ın Theresa May hakkında yaptığı konuşmalarda, May’in Brexit sürecine yaklaşımını "omurgasız" olarak değerlendirdiği kaydedilmişti. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Brexit Theresa May