El Chapo'nun eski güzellik kraliçesi eşi TV yıldızı oluyor!

El Chapo'nun eski güzellik kraliçesi eşi TV yıldızı oluyor!

El Chapo (Cüce) lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın 2015'te cezaevindeki banyosuna çıkan bir tünelle hapisten kaçmasına yardımcı olduğu iddia edilen eski güzellik kraliçesi eşi Emma Coronel Aispuro televizyon yıldızı olmaya hazırlanıyor

Dünyanın en büyük uyuşturucu örgütünün elebaşısı olmakla suçlanan El Chapo (Cüce) lakaplı Joaquin Guzman'ın, 2007 yılında evlendiği güzellik kraliçesi eşi Emma Coronel Aispuro, bir kanalda televizyon yıldızı olmaya hazırlanıyor.

VH1'da yayınlanacak 'Cartel Crew' adlı programda, uyuşturucu dünyasıyla derin bağlantıları olan ancak isimlerini temize çıkarmaya çalışan 8 kadının hikayesi anlatılacak. 

Emma 2006'da güzellik yarışmasında birinci olmuş, aynı yıl El Chapo ile evlenmişti. 

EL CHAPO KİMDİR?

Zamanında Forbes Milyarderler Listesi'nde yer alan ve uzun zamandır aranan bir isim olan Guzman, 2001 yılında Meksika'daki bir hapishaneden çamaşır taşınan el arabasına saklanarak kaçmıştı.

Guzman, 2001 ve 2015 yıllarında Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtıktan sonra Ocak 2016'da tekrar yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti.

Federal Mahkeme, şubat ayında Guzman'ı, "aralıksız suç girişiminde bulunmak, uyuşturucu gelirlerini aklamaya teşebbüs, silahlı eylem, adam öldürme, usulsüz elmas ticareti, uluslararası kokain, eroin, esrar ve diğer uyuşturucu madde ticareti" gibi 10 isnatın tümünden suçlu bulmuştu.

OĞLU YAKALANINCA ÜLKEDE ÇATIŞMA ÇIKMIŞTI

Guzman'ın oğlu Ovidio Guzman'ı Sinaloa eyaletine bağlı Culiacan kentindeki evinde gözaltına alan güvenlik güçlerine yardıma giden askerlere çete üyeleri tarafından saldırıda bulunulmuş, çete mensupları ayrıca kentin farklı bölgelerinde şiddet eylemleri başlatmıştı.

Sokaklarda araçları ateşe veren, kamu binalarına, iş yerlerine ve halka rastgele ateş açan çete üyeleri, kentteki cezaevinden 51 mahkumun kaçmasına da yol açmıştı.

Olayların ardından acil toplanan Meksika Güvenlik Kabinesi, Guzman'ın serbest bırakılmasına ve güvenlik güçlerinin geri çekilmesine karar vermişti.

Emma Coronel Aispuro El Chapo Meksika Joaquin Guzman