Dünyayı dehşete düşürmüştü! Yangının nedeni belli oldu

Meksika
Dünyayı dehşete düşürmüştü! Yangının nedeni belli oldu

Devlet petrol şirketine ait denizin 78 metre derinliğindeki bir sualtı boru hattında meydana gelen patlama nedeniyle yangın çıkmıştı. Meksika Körfezi'ndeki yangının, sızan gazın fırtına sırasında muhtemelen bir yıldırım nedeniyle tutuşması sonucu çıktığı bildirildi

Meksika’nın devlet petrol şirketi Pemex’in (Petroleos Mexicanos) denizin 78 metre derinliğindeki sualtı boru hattı patlamış, Meksika Körfezi yakınlarındaki Campeche eyaleti açıklarında denizaltı hattındaki vanada patlama ve petrol sızıntısı nedeniyle yangın çıkmıştı.

Yangın yaklaşık 10 saattir kontrol altına alınamazken, yangın söndürme çalışmaları 3 söndürme gemisi tarafından yürütülüp, yangının yaklaşık 400 metre yakında bulunan Ku Sierra platformuna sıçraması önlenmeye çalışılmıştı. 

Yetkililer, suyun 78 metre altındaki vanayı tamir etmek ve kapatmak için dalgıçlar gönderileceğini belirtirken, patlama sonrasında çıkan yangın nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığı bildirilmişti. 

Yangın sonrasında okyanus yüzeyinde devasa bir ateş topunu andıran, “ateş gözü” olarak adlandırılan görüntü Pemex işçileri tarafından kaydedilerek, sosyal medyada paylaşıldı.

SEBEP OLARAK YILDIRIM GÖSTERİLDİ

Meksika'nın devlete ait petrol şirketi Petroleos Mexicanos (Pemex) yaptığı açıklamada, şimşek fırtınası ve eşzamanlı olarak boru hattındaki gaz sızıntısının geçen hafta Meksika Körfezi'nde görülen yangına yol açtığını ifade etti.

Pemex, 2 Temmuz'da şiddetli yağmur ve şimşek fırtınasının şirketi, yangının meydana geldiği yerin yakınındaki pompa istasyonlarını kapatmaya zorladığı bilgisini paylaştı.

Su altı boru petrol boru hattında meydana gelen sızıntının doğal gaz olarak okyanus tabanında biriktiği ve okyanus yüzeyine ulaştığında muhtemelen bir yıldırım nedeniyle tutuştuğu ifade edildi.

Pemex, Meksika Körfezi'nde su altı petrol boru hattındaki patlamanın ardından çıkan yangının uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alındığını açıklamıştı.

 

Kaynak: AA

Meksika Körfezi yıldırım