Dünyanın yeni en yaşlı insanı 111 yaşındaki bir İngiliz oldu

AJANS BİZİM
İngiltere Guinness Rekorlar Kitabı
Dünyanın yeni en yaşlı insanı 111 yaşındaki bir İngiliz oldu

Dünyanın yaşayan en yaşlı adamı 111 yaşındaki İngiliz John Tinniswood, uzun yaşamasının "sadece şans" olduğunu ve diyetinin özel bir sırrı olmadığını söyledi.  

Yarım yüzyılı aşkın bir süredir emekli olan Tinniswood, Guinness Dünya Rekorları unvanını bu hafta başında öldüğü açıklanan 114 yaşındaki Venezuelalı Juan Vicente Perez Mora'dan devraldı.

1912 yılında İngiltere'nin kuzeyindeki Merseyside'da doğan emekli muhasebeci ve eski posta servisi çalışanı Tinniswood, 111 yıl 222 günlük bir ömre sahip.

Kendisine uzun yaşamasının sırrı sorulduğunda ise özlü bir yanıt verdi: "Ya uzun yaşarsınız ya da kısa yaşarsınız ve bu konuda pek bir şey yapamazsınız."

Guinness Dünya Rekorları, yaptığı açıklamada Tinniswood'un rekor iddiasının uzmanları ve dünyanın onaylanmış "süper yüzüncü yaşındakileri" kataloglayan Gerontoloji Araştırma Grubu tarafından değerlendirildiğini bildirdi. 

En yaşlı erkek 116 yıl 54 gün yaşamış olan Japon Jiroemon Kimura idi. Yaşayan en yaşlı kadın ve toplamda yaşayan en yaşlı kişi ise 117 yaşındaki İspanyol Maria Branyas Morera oldu.

Tinniswood dünyanın durumu hakkında biraz ölçülü bir görüş bildirdi: "Dünya, kendi içinde her zaman değişiyor. Bu bir tür devam eden deneyim... Biraz daha iyiye gidiyor ama henüz o kadar da değil. Doğru yolda ilerliyor."