Dünyanın en güçlü kadınları listesinde Merkel yine zirvede!

Dünyanın en güçlü kadınları listesinde Merkel yine zirvede!

Forbes dergisi, her yıl dünyanın dört bir yanından siyaset, iş ve eğlence dünyası dahil çeşitli sektörlerde en etkili kadın liderlerinden oluşan bir liste hazırlıyor. Bu yıl da Almanya Başbakanı Angela Merkel ilk sıraya yerleşti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Forbes dergisinin yıllık dünyanın en güçlü kadınları sıralamasında 2019'da ilk sıraya yerleşti. Merkel üst üste 9'uncu kez ilk sırada yer alırken, özellikle Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya gelmelerine izin vermesi bunun nedenleri arasında gösterildi. 

İkinci sırada bundan önce Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) başkanlığını yapan ve geçen yıl dünyanın en güçlü kişileri listesinde 22. sırada yer alan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde geliyor.

Lagarde'ı 2007'de ABD Temsilciler Meclisi'nin ilk kadın başkanı seçilen Nancy Pelosi takip ediyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında Beyaz Saray'da Trump ile bir araya gelen Pelosi, 15 dakika süren tartışmalı görüşmenin ardından Trump'a meydan okuyarak, "Sayın Başkan, bu toplantıya getirdiğim gücü karakterize etmeyin" demiş, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı olarak Cumhurbaşkanının ardından ikinci sırada konuşma yapan Amerika tarihinde ilk kadın olmuştu.

Pelosi, Eylül'de, bir muhbirin Trump'ın başkan olarak gücünü suistimal ettiğini iddia etmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'a resmi bir azil soruşturması başlatıldığını açıklamıştı. 

Time Dergisi'nin Yılın Kişisi seçtiği çevre aktivisti Greta Thunberg, Forbes'un listesinde 100. sırada yer alıyor.

Türkiye'den ise Güler Sabancı 73'üncü sırada yer alarak listeye dahil oldu. 

Angela Merkel Forbes Nancy Pelosi Güler Sabancı