Dünyanın en çok konuştuğu fuhuş ağında ünlülerin başı yanabilir! FBI maliyetini açıkladı

Dünyanın en çok konuştuğu fuhuş ağında ünlülerin başı yanabilir! FBI maliyetini açıkladı

Kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarından yargılanırken hücresinde intihar eden ABD'li ünlü milyarder Epstein'ın eski kız arkadaşı Maxwell geçtiğimiz gün gözaltına alınmıştı. FBI operasyonun maliyetini açıkladı

Pedofili milyarder Jeffrey Epstein’e reşit olmayan genç kızları temin etmekle suçlanan kız arkadaşı Ghislaine Maxwell (58), Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. FBI’ın yaptığı operasyonun maliyetini açıkladı.

ABD'yi sarsan cinsel istismar olayında flaş bir gelişme yaşandı. Reşit olmayan genç kızlarla cinsel ilişkiye girmek, taciz ve genç kızları pazarlamakla suçlanan milyarder işadamı Jeffrey Epstein’in yakın arkadaşı ve kara kutusu İngiliz Ghislaine Maxwell, tutuklandı. Epstesin, geçen yıl 10 Ağustos’ta yargılanmayı beklediği Manhattan’daki hapishanede intihar etmiş ve ardında birçok soru işareti bırakmıştı. FBI Maxwell'e düzenlediği operasyonun maliyetini paylaştı. FBI ekipleri,Maxwell'e yaptığı operasyonun maliyetinin 4 milyon 900 bin ABD Dolar olduğunu açıklandı.

FBI, ormanlık alan içerisinde bulunan ve çevresinde tek bir ev bile bulunmayan milyonlarca dolar değerindeki izole malikaneye baskın yaptı ve "Kapıyı kibarca çalmadık" açıklaması yaptılar.

 

Dünyanın en çok konuştuğu fuhuş ağında ünlülerin başı yanabilir! FBI maliyetini açıkladı - Resim : 1

"SIRA CLINTON VE PRENS ANDREW'DA"

YERİ BİLİNMİYORDU

Epstein'ın genç kızlara cinsel tacizde bulunmasına yardımcı olduğu iddia edilen Maxwell, Epstein'in geçen yıl Temmuz'da gözaltına alınmasından bu yana kamuoyu önünde görülmüyordu ve yeri bilinmiyordu.

Epstein ile güçlü dostlarının cinsel istismarda bulunmaları için reşit olmayan genç kızları temin ettiğine dair kanıtlar yıllardır ayyuka çıkan 58 yaşındaki Britanyalı Ghislaine Maxwell, New York Güney Bölgesi Savcılığı'nın iddianamesinde, 'en küçüğü 14 yaşındaki reşit olmayan genç kızları kandırmak için komplo kurmak, yasadışı seks için kullanmak amacıyla elde etmek ve nakletmek ile iki kez yalan yere yeminli ifade vermekle' resmen suçlandı.

İddianameyi açıkladığı basın toplantısı düzenleyen Manhattan Savcı Vekili Audrey Strauss, şunları söyledi:

"Maxwell, Epstein’ın en yakın ortağıydı veonun en küçüğü 14 yaşındaki kızları istismar etmesine yardım etti. Epstein'ın isitmar kurbanlarını belirlemesine, dost olmasına ve istismara hazırlamasına yardım etti. Bazı vakalarda istismara bizzat katıldı." 

Uzmanlar, Maxwell'in suçunu kabul etse bile ömür boyu hapisle cezalandırılabileceğini belirtti.

 

Dünyanın en çok konuştuğu fuhuş ağında ünlülerin başı yanabilir! FBI maliyetini açıkladı - Resim : 2

ORTAYA ÇIKAN FOTOĞRAF OLAY OLDU

Ortaya çıkan bir fotoğraf ise çok konuşuldu. Maxwell’in Buckingham Sarayı’ndaki tahtta, adı taciz skandalına karışmış bir başka isim olan oyuncu Kevin Spacey ile birlikte çekildiği fotoğraf ortaya çıktı.

Spacey’ye yöneltilen suçlamaların ardından oyuncunun House of Cards dizisindeki rolüne son verilmişti. Kevin Spacey de hakkındaki cinsel saldırı ve istismar suçlamaları reddetse de oyunculuk kariyeri sonlanmıştı.

Taht odasında çekilen fotoğraf, Maxwell ile Spacey'nin Prens Andrew tarafından davet edilmiş olabileceklerini düşündürdü. 

CNN’in Kraliyet muhabirlerinden Max Foster, bahsi geçen fotoğrafta yer alan tahtın monarşinin otoritesini simgelediği ve bu nedenle kimsenin tahta oturmaya izni olmadığını belirtti.

 

Dünyanın en çok konuştuğu fuhuş ağında ünlülerin başı yanabilir! FBI maliyetini açıkladı - Resim : 3

HÜCREDE İNTİHAR ETMİŞTİ

66 yaşındaki milyarder Epstein, hakkındaki federal suçlarla ilgili yargılanmayı beklerken kendisini asarak tutuklu bulunduğu hücrede intihar etmişti. Epstein, daha önce Florida eyaletinde hakkındaki cinsel istismar ve kız çocuklarını pazarlama suçlarıyla ilgili olarak 2008 yılında suçlarını kabul ederek bir anlaşma yapmıştı. Epstein aralarında ABD Başkanı Donald Trump, eski başkan Bill Clinton ve İngiltere Prensi Andrew'ın da bulunduğu çok sayıda ünlü isimle yakınlığıyla da biliniyordu. Prens Andrew hakkında da Epstein'le birlikte reşit olmayan kız çocuklarıyla olduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı.

 

Dünyanın en çok konuştuğu fuhuş ağında ünlülerin başı yanabilir! FBI maliyetini açıkladı - Resim : 4

PRENS ANDREW KRALİYET GÖREVLERİNİ BIRAKTI

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in, adı "cinsel istismar" iddialarıyla gündeme gelen 2. oğlu Prens Andrew, "Jeffrey Epstein ile eski yakınlığımla ilgili koşulların, ailemin işlerine ve desteklemekten gurur duyduğum hayır kurumlarının, örgütlerin işlerine engel haline gelmeye başladığını gördüm. O nedenle majestelerinden görünür bir gelecek için kamusal görevlerimden çekilme izni istedim ve o da izin verdi." ifadelerini kullanan Epstein ile arkadaşlığını "düşüncesizce" diye nitelendiren Andrew, "İntiharı, özellikle de kurbanları için pek çok soruyu cevapsız bıraktı." değerlendirmesinde bulunmuştu.

PRENS ANDREW HAKKINDA KONUŞMAYABİLİR

Virginia Giuffre diye bir kadın tarafından 18 yaşının altındayken cinsel ilişkiye zorladığı için suçlanan Prens Andrew'un ifade vermesi beklenirken, Maxwell'in arkadaşı olan Laura Goldman isimli bir yatırımcı, "Maxwell bana her zaman Prens Andrew hakkında konuşmayacağını söyledi. Onu arkadaşı olarak görüyordu, onun hakkında ifade vermez." dedi. 

 

Dünyanın en çok konuştuğu fuhuş ağında ünlülerin başı yanabilir! FBI maliyetini açıkladı - Resim : 5

ELON MUSK'IN ESKİ EŞİ DE KONUŞTU

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın eski karısı Talulah Riley, seks amaçlı insan kaçakçılığında pedofil milyarder Jeffrey Epstein’e yardım etmekle suçlanan Ghislaine Maxwell'in kendisini Tesla CEO'suna çocuk gelin olarak hazırladığı iddialarını reddetti.

Riley sözlerini şöyle sürdürdü: "Maxwell'in beni bir çeşit çocuk gelin olarak Elon'a hazırladığı şeklinde imalar da gördüm. Tekrar ediyorum, Maxwell'i tanımıyorum. Elon ve ben 22 yaşında tanıştık. O Londra'ya bir iş gezisindeydi. Onunla tanışmam kimse tarafından ayarlamadı, tesadüftü" dedi.

 

Ghislaine Maxwell Jeffrey Epstein haberler Prens Andrew Trump Kevin Spacey cinsel istismar FBI