Ünlü oyuncudan taciz skandallarıyla anılan Clinton ve Prens Andrew göndermesi: Sıra onlarda!

Ünlü oyuncudan taciz skandallarıyla anılan Clinton ve Prens Andrew göndermesi: Sıra onlarda!

Yapımcı Harvey Weinstein'a karşı taciz suçlamalarıyla film endüstrisindeki cinsel tacizlerin ortaya çıkması için 'güç ve cesaret' göstererek #MeToo hareketini başlatan oyuncu Rose McGowan yaptığı paylaşımla sosyal medyayı salladı

46 yaşındaki oyuncu Rose McGowan, 66 yaşındaki Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein tarafından cinsel tacize uğradığını açıklayan ilk kişi olarak öncü olmuş, arkasından pek çok oyuncu kendisinin de tacize uğradığını itiraf etmişti. Hollywood’da #MeToo adıyla cinsel tacize karşı büyük bir hareket başlamıştı.

McGowan, dün Twitter'dan yaptığı paylaşımla olay oldu. Fotoğrafta 70'ten fazla kadın tarafından cinsel tacizle suçlanan tutuklu yapımcı Weinstein, reşit olmayan kızları fuhşa zorlayan, ABD Başkanı Trump ile yakın dostluğu bilinen ve geçen yıl hücresinde intihar eden Jeffrey Epstein, Epstein adına reşit olmayan kızları tedarik etme ve cinsel amaçlı insan ticareti ile ilgili suçlamalar kapsamında FBI tarafından geçtiğimiz gün tutuklanan Epstein'in eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwell yer alıyordu. 

McGowan, bu üç ismin tutuklanmasına göndermede bulunarak, "sıradaki isimler Bill Clinton ile Prens Andrew" dedi. Kullanıcılar ise ünlü oyuncuya, Trump'ın ve yine Epstein ile adı anılan başka ünlülerin de yargılanması gerektiği yanıtını verdi.

 

Ünlü oyuncudan taciz skandallarıyla anılan Clinton ve Prens Andrew göndermesi: Sıra onlarda! - Resim : 1

CLINTON DETAYI VE LOLITA EKSPRESİ

Amerikalı bankacı ve iş adamı Jeffrey Epstein, Florida ve New York'ta küçük çocukları istismar, taciz ve fuhuş suçlamaları nedeniyle 6 Temmuz 2019'da tutuklandı ve cezaevine gönderildi. 10 Ağustos 2019'da kaldığı tek kişilik hücrede kendisini asarak şüpheli bir şekilde 66 yaşında yaşamına son vermişti. 

ABD Başkanı Clinton'ın Epstein’ın “Lolita Ekspres” diye anılan özel Boeing 727’siyle en az 26 kez seyahat ettiği ortaya çıkmıştı. 

Epstein’ın fuhuş trafiğindeki ortağı olan Ghislaine Maxwell, Chelsea Clinton’ın düğün davetlileri arasında ve düğün fotoğraflarında hemen gelinin babasının arkasında gülerken görülüyordu. 

BİR DİĞER HEDEF İSE PRENS ANDREW

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in, adı "cinsel istismar" iddialarıyla gündeme gelen 2. oğlu Prens Andrew, "Jeffrey Epstein ile eski yakınlığımla ilgili koşulların, ailemin işlerine ve desteklemekten gurur duyduğum hayır kurumlarının, örgütlerin işlerine engel haline gelmeye başladığını gördüm. O nedenle majestelerinden görünür bir gelecek için kamusal görevlerimden çekilme izni istedim ve o da izin verdi." ifadelerini kullanan Epstein ile arkadaşlığını "düşüncesizce" diye nitelendiren Andrew, "İntiharı, özellikle de kurbanları için pek çok soruyu cevapsız bıraktı." değerlendirmesinde bulunmuştu.

KANIT FOTOĞRAFI HATIRLAMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Prens Andrew'un Epstein'ın kız arkadaşının evinde elini Giuffre'nin beline dolarken görüldüğü 2001 tarihli Londra'da çekilen fotoğraf hakkında, "Bizim yaptığımız incelemeler sonucu, fotoğrafın sahte olup olmadığını kanıtlayamadık, çünkü bir fotoğrafın fotoğrafının fotoğrafı. O elin benim elim olup olmadığından da emin olamıyoruz. Bu fotoğrafla ilgili ne söyleyebileceğimi bilemiyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

EPSTEIN'IN ESKİ KIZ ARKADAŞI KONUŞURSA BAŞLARI AĞRIYACAK

Geçtiğimiz gün tutuklanan Epstein'in eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, Epstein adına reşit olmayan kızları tedarik etme ve cinsel amaçlı insan ticareti ile ilgili suçlamalarla yargılanacak. Epstein'ın hücresinde intihar etmesinin ardından, cinsel istismar skandallarının birinci tanığı olarak Maxwell kaldı. Konuşması durumunda ise, istismarlarla adı anılan pek çok ünlü ismin başa çıkması zorlaşacak. 

Rose McGowan Harvey Weinstein Bill Clinton Prens Andrew Jeffrey Epstein MeToo cinsel istismar