Dünyaca ünlü balet Yat-Sen Chang cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya

cinsel istismar
Dünyaca ünlü balet Yat-Sen Chang cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya

İngiliz Ulusal Balesi eski baletlerinden Yat-Sen Chang, cinsel taciz iddialarıyla karşı karşıya. Ünlü balet, 2009-2016 yılları arasında yaşları 16 ila 18 arasında 4 öğrenciyi taciz etmekle suçlanıyor

49 yaşındaki İngiliz Ulusal Balesi baş dansçısı Yat-Sen Chang, en küçüğü 16, en büyüğü 18 yaşındaki öğrencilere 12 kez cinsel istismar, iki kez de saldırı suçlamasıyla karşı karşıya... Suçlamaların 2009-2016 yılları arasında Londra'daki İngiliz Ulusal Balesi ve Genç Dansçılar Akademisi'nde gerçekleştiği iddia ediliyor. 

Almanya'nın Kiel kentinde yaşayan Chang suçlamaları reddederken, Savcı Joel Smith, uluslararası üne sahip balerinin genç dansçılar ve bale öğrencileri tarafından 'hem ünlü hem de saygı duyulan' biri olduğunu ve bu gücü genç kızlar üzerinde istismar amaçlı kullandığını söyledi. 

Yetkililer ünlü baletin karanlık bir tarafı olduğunu söyleyerek, Chang'ın öğrencilerinin ismine, ününe ve saygınlığına güvenerek işlediği suçlardan korunacağını, böylelikle hakkında şikayet oluşmayacağını düşündüğünü öne sürdü. 

Dünyaca ünlü balet Yat-Sen Chang cinsel taciz suçlamalarıyla karşı karşıya - Resim : 1

İlk şikayet, kas gerginliği olduğu gerekçesiyle bacağına masaj yapılmasını isteyerek, derin derin nefesler almaya başlamasıyla ilgiliydi. Şikayetçi olan öğrenci, ünlü baletin tuhaf ve memnun göründüğünü, ardından "Bu kadar yeter" dediğini aktarırken, Chang'ın bu isteklere devam ettiğini aktardı. 

Bir başka olayda, Chang'ın kızların soyunma odalarına girerek birlikte duş almaya çalıştığı iddia edildi. Mahkemede kendisine yöneltilen iddialar karşısında, baletin güldüğü duyuldu.

Chang, doğum yeri olan Küba'dan İngiltere'ye taşındıktan sonra 1993 yılında İngiliz Ulus Balesi'ne katılmış, 2011 yılında baş dansçı olarak görevinden ayrılmıştı. 

Kariyeri boyunca Fındıkkıran, Uyuyan Güzel, San Lake,  Romeo ve Juliet gibi yapımlarda başrol oynadı.

 

Kaynak: Haber Global TV

cinsel taciz balet