Dünya saati nedir? Dünya Saati Etkinliğine katılmak için ne yapmak gerekiyor?

haberler
Dünya saati nedir? Dünya Saati Etkinliğine katılmak için ne yapmak gerekiyor?

Her yıl Mart ayının son Cumartesi günü dünya çapında milyonlarca insan, doğa ve insan için dönüşüm adına ses veriyor. Gezegenin büyük bir iklim kriziyle karşı karşıya kaldığı realitesiyle gerçekleştirilen Dünya Saati Etkinliği yaklaşık olarak 1 saat sürüyor. Peki Dünya Saati Nedir?

Dünya Saati Etkinliği, Türkçe ifade edilişi ile birlikte Dünya Doğayı Koruma Vakfı olan World Wide Fund for Nature (WWF) farkındalığı ile birlikte gerçekleştiriliyor. Bu yıl 26 Mart 2022 tarihinde uygulanacak olan etkinlik kapsamında küresel bir değişim ve dönüşüm çağrısı hedef alınıyor.

Peki, Dünya Saati nedir? Katılmak için ne yapmak gerekiyor?

İşte etkinliğe dair merak edilen bütün detaylar...

DÜNYA SAATİ NEDİR?

Karbon emisyonlarını azaltacak politikaları hayata geçirmediğimiz durumda dünya 2.5 derece sıcaklık artışına doğru ilerliyor. Bu doğrultuda WWF tarafından yapılan çağrı ise, kömür başta olmak üzere fosil yakıtlara yönelik teşviklerin olabilecek en hızlı bir biçimde sonlandırılması... Dünya Saati Etkinliği ise bu bilinci sağlamlaştırmak adına WWF tarafından ortaya atılan bir farkındalık projesi olarak dikkat çekmekte.

dünya saati etkinliği

World Wide Fund for Nature (WWF)'in iklim krizine dikkat çekmek için ilk kez 2007 tarihinde başlatmış olduğu ve her yıl Mart ayının son Cumartesi günü gerçekleştirilen Dünya Saati kapsamında ışıklar bir saat kapatılıyor. Bu sene 26 Mart 2022 tarihinde saat 20:30 ile 21:30 saatleri arasında uygulanacak olan etkinliğe dünya genelinde pek çok kişi katılım göstereceği düşünülüyor.

DÜNYA SAATİ ETKİNLİĞİNE NASIL KATILINIR?

Dünya Saati etkinliğine ' dunyasaati ' ifadesinde belirtilen adres üzerinden kayıt yapılarak katılım sağlanabilir.

DÜNYA SAATİ ETKİNLİĞİ NE ZAMAN?

WWF tarafından küresel düzeyde her yıl gerçekleştirilen en büyük çevre hareketi olan 'Dünya Saati' bu yıl 26 Mart Cumartesi günü 20.30 – 21.30 saatleri arasında yapılacak.

Etkinlik kapsamında bir saat boyunca birçok önemli yapı ve mekânda ışıklar sönecek.

Kaynak: Haber Global TV

Dünya Doğayı Koruma Vakfı Dünya Saati Etkinliği WWF