Dünya Alec Baldwin'i konuşuyor! Rust film setindeki öldüren kazayla ilgili flaş gelişme! Çekimlerden birkaç saat önce...

ABD son dakika
Dünya Alec Baldwin'i konuşuyor! Rust film setindeki öldüren kazayla ilgili flaş gelişme! Çekimlerden birkaç saat önce...

Dünya geçtiğimiz günlerde Alec Baldwin'in Rust film setinde görüntü yönetmenini kazara öldürdüğü olayı konuşuyor. Tartışmalar devam ederken The Wrap'ın kurucusu ve CEO'su Sharon Waxman, ekibin çekimlerden önce eğlenceye katıldıkları ve sette gerçek silah kullandıklarını öne sürdü.

The Wrap'ın kurucusu ve CEO'su Sharon Waxman, CNN’e konuştu. Waxman açıklamasında "Rust" setindeki ekibin gerçek mühimmatlı silahlar kullandığını ve Hutchins öldürülmeden saatler önce "plinking" adlı bir eğlenceye katıldıklarını söyledi.

Dünya Alec Baldwin'i konuşuyor! Rust film setindeki öldüren kazayla ilgili flaş gelişme! Çekimlerden birkaç saat önce... - Resim : 1

Sözlerine devam eden Waxman "Ekip bazen 'göz kırpma' denilen bir oyunu oynamak için bir araya geliyor. Ve kırsal alanlara çıkıp bira kutularına ateş ediyorlar. Ve canlı mühimmatla. Bunu  Halyna Hutchins'in öldürüldüğü günün sabahı öğrendik" dedi. 

 

 YÖNETMEN YARDIMCISI DAHA ÖNCE DE AYNI HATAYI YAPMIŞ

Alec Baldwin’in Rust filmi setinde meydana gelen ölümlü kazanın ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu defa, filmin yönetmen yardımcısı David Halls’ın 2019'da bir silahın "beklenmedik bir şekilde ateş aldığı" başka bir filmden kovulduğu öğrenildi.


Halls ile çalışan üç ekip üyesi, o dönemde de tıpkı Rust setinde olduğu gibi kurulan setin güvenli olmadığını anlattı.

Dünya Alec Baldwin'i konuşuyor! Rust film setindeki öldüren kazayla ilgili flaş gelişme! Çekimlerden birkaç saat önce... - Resim : 3

 

"KARİYERİNİN ÇOKTAN BİTMİŞ OLMASI GEREKİRDİ"

CNN International’a konuşan üç sinemacı, Freedom’s Path adlı filmde bir patlama sahnesinde patlama sesinden dolayı boom operatörünün içkulak yaralanması yaşadığını anlattı.

Sektörde iş kaybı yaşamamak için isimlerini açıklamak istemeyen ekip üyeleri, Rust filmi yönetmen yardımcısı David Halls hakkında konuşurken, "Kariyerinin çoktan bitmiş olması gereken bir insandı. Yine de hala oradaydı ve ekibi korkunç durumlara sokuyordu” dedi.

CNN, film şirketi Rocket Soul’a ekip üyelerinin güvenlik sorunuyla ilgili iddialarını sordu. Rocket Soul’dan yapılan açıklamada, “Dave Halls ve ekip üyeleri arasında bireysel olarak gerçekleşmiş veya gerçekleşmemiş herhangi bir konuşma hakkında yorum yapılamaz” denildi.

Üç ekip üyesi, 2019’daki olayda, yapım anlaşmasına aykırı olarak, sette bir silah uzmanının olmadığını, yapımda rol alan bir figürana ateşli silah kullanma sorumluluğu verildiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Alec Baldwin geçen hafta perşembe günü film setinde bilmeden gerçek mermi içeren bir silah ateşledi. Kurşun, 42 yaşındaki Hutchins’i ölümcül şekilde vurmuş ve 48 yaşındaki yönetmen Joel Souza’yı yaralamıştı.

Halls, Baldwin’e silahı vermeden önce silahın güvenli olduğunu söylemişti.

Kaynak: Haber Global TV

ABD son dakika