DSÖ: Türkiye'deki vaka artışından endişeliyiz

koronavirüs
DSÖ: Türkiye'deki vaka artışından endişeliyiz

Dünya Sağlık Örgütü düzenlediği basın toplantısı ile Avrupa'daki koronavirüs vakalarını değerlendirdi. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, "Türkiye'de geçen hafta dramatik bir artış yaşandı ve vakaların çoğu İstanbul'da" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa'dan sorumlu direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge bugün internet üzerinden düzenlediği basın toplantısında Avrupa'daki koronavirüsü bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

BBC'nin haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Dr Hans Henri P. Kluge "Türkiye'de geçen hafta virüsün yayılmasındaki büyük artıştan kaygılıyız. Bildirilen vakaların yüzde 60'ı İstanbul'dandı" dedi. 

Klug, yaklaşan Paskalya tatili haftasonunun da, "sokağa çıkma kısıtlamalarını gevşetmek için doğru zaman olmadığını" söylerken, "Şu an önlemleri rahatlatma zamanı değil. Ortak önlemleri iki, üç kat artırma zamanı" dedi.

İspanya ve İtalya hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Kluge, "Her iki ülkede de günlük ölüm sayısı azalarak eşitleniyor. Almanya'da da geniş kapsamlı kamu sağlığı önlemleri alındıktan 10 gün sonra düşüş yaşandı" dedi.

Dr. Kluge, Avusturya, Hollanda ve İsviçre'de de iyi bir ilerlemenin gözlendiğini dile getirdi. Kluge "Mücadeleye devam etmeliyiz. Sona yaklaştığımızı düşünmek tehlikeli. Virüse karşı rehavete yer yok" diye de ekledi.

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye koronavirüs haberler