Dört kişinin katilleri olayı polise ihbar edenler çıktı! Tam 9 yıl sonra...

Ajans Bizim
Cinayet ABD
Dört kişinin katilleri olayı polise ihbar edenler çıktı! Tam 9 yıl sonra...

Güney Carolina eyaletinde yaşayan Amerikalı bir çift, yaklaşık dokuz yıl sonra, 2015 yılında dört yakınını öldürmek suçlamasıyla tutuklandı.

Fox News'ün haberine göre, Amy ve Ross Vilardi çifti, bir Cadılar Bayramı kutlaması sırasında dört akrabasını öldürmekle suçlanıyor. Yaşları 58 ile 82 arasında değişen kurbanlar, sanıkların annesi, büyükannesi, üvey babası ve üvey babasının annesiydi.

Amerikan medyasına göre, 2 Kasım 2015 tarihinde polisi arayarak, annesinin Pendleton kasabasındaki evinde akrabalarının cansız bedenlerini bulduğunu açıklayan Amy Vilardi'den başkası değildi. Dört kurbanın hepsinde de kurşun yaraları vardı.

Genç kadın, faillerin bulunması için soruşturma başlatılırken, medyaya birkaç dokunaklı ve duygu yüklü demeç vermiş ve basın aracılığıyla doğrudan katile seslenmişti. Amy, WYFF televizyonuna verdiği demeçte, "Bunu yapan kişiye, artık aynada kendilerine nasıl bakabileceklerini bilmediğimi söylemek isterim" demişti.

Polis müfettişleri, soruşturma ilerledikçe, genç kadının abartılmış bir keder içinde olabileceğini fark etti. Amy ve Ross'un akrabalarının cinayetlerinin baş şüphelileri olduğuna ilişkin pek çok gösterge ortaya çıkmaya başladı.

Yerel yetkililer, cinayetlerden yaklaşık dokuz yıl sonra, çiftin tutuklanmasına yetecek kadar kanıt toplamayı başardı. Anderson İlçe Şerifi Chad McBride, müfettişlerin kendilerinden şüphelenmesine neden olan kanıtlar hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi reddederek, bunların mahkemede sunulacağını açıkladı. 

Duruşmada ayrıca, bazı medya kuruluşlarının iddia ettiği üzere Amy Vilardi'nin akrabalarının ölmesi halinde kendisine 100 bin dolar miras kalacak olmasının cinayette rol oynayıp oynamadığının belirlenmesi gerekecek.