Disneyland Şangay'da açılıyor, biletler kısa sürede tükendi

koronavirüs
Disneyland Şangay'da açılıyor, biletler kısa sürede tükendi

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde görülen koronavirüsün tüm dünyaya yayılmasıyla birlikte dünyadaki düm parklarını kapatan Disneyland, ilk kez Çin'in Şangay şehrinde açılıyor ve biletler kısa sürede tükendi

Business Insider'da yer alan habere göre, Disneyland Şangay'da kapılarını ilk kez 11 Mayıs'ta yeniden açacak, biletler ise satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tamamen tükendi. Disneyland'ın internet sitesinde, mayıs ayı ve haziranın ilk haftası için birkaç gün haricinde her güne bilet satışı yer alıyor. Bilet fiyatları gününe göre 56 dolar ile 70 dolar arasında değişiyor.

Ancak eğlence parkınca alınan önlemler ile dünyadaki diğer Disneylandlar için de bir örnek teşkil edecek. Salgının önüne geçmeyi başaran Çin'de Disneyland seyahatine bilet bulunamaması dikkat çekti.

Eğlence parkına sınırlı sayıda müşteri girebilecek. Girişte ateş ölçümü yapılacak ve misafirlerin sağlıklı olduğunu kanıtlayan 'QR kod' göstermeleri istenecek. Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek. Yemek yemenin dışında sürekli maskeler takılacak. Parkta birçok noktada el dezenfektanları yer alacak ve her yer gün içinde sürekli temizlenecek.

Disney CEO'su Bob Chapek, Şangay'daki parkın günlük 80 bin kişi kapasiteye sahip olduğunu ancak bunun en fazla yüzde 30 ile sınırlandırılacağını ve 24 bin kişinin girebileceğini söyledi. Chapek, "Yeni güvenlik durumlarına adapte olmak için kapasitemizin çok altında sayıyla açılış yapacağız" dedi. Disneyland'da ayrıca çocuk parkı gibi bazı bölümler kapalı olacak.

Şangay Çin koronavirüs haberler Haber Global Disneyland