Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan Yunanistan ziyareti öncesi iyi niyet mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Pozitif ağırlamıştık. Karşı taraftan da aynı yaklaşımı bekliyoruz." dedi. Çavuşoğlu, Batı Trakya'da Müslüman Türk azınlık temsilcileriyle bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.  Çavuşoğlu, Atina'ya pozitif gündemle gittiklerini söyleyerek, "Pozitif ağırlamıştık. Karşı taraftan da aynı yaklaşımı bekliyoruz." mesajını verdi. 

Çavuşoğlu, Batı Trakya'da Müslüman Türk azınlık temsilcileriyle de bir araya gelecek. Batı Trakya'daki ziyaretinin ardından Bakan Çavuşoğlu, Atina'ya geçecek. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın vereceği yemeğe katılacak. 

Yunan mevkidaşı Dendias ile bir araya gelecek. İki bakan, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini kapsamlı bir şekilde ele alacak.

Görüşmenin gündemi Doğu Akdeniz ve Ege Denizindeki gelişmeler olacak. Ayrıca görüşmede göçmenlerle ilgili Yunanistan'ın tutumu da değerlendirilecek.

Yunanistan'ın ülkedeki Türk azınlığa yönelik tutumu da yine bu toplantıda ele alınacak.

Türk ve Yunan Milli Savunma Bakanlıkları Heyetleri arasındaki 4’üncü Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı da 26-27 Mayıs 2021 tarihlerinde video telekonferans yöntemi ile gerçekleşmişti. Toplantıda Güven Artırıcı Önlemler konusundaki görüşmelerin devamı hususunda mutabık kalınmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikolaos Dendias ile 15 Nisan'da Ankara'da görüşmüştü.

son dakika son dakika haber Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan