Destekçileri silahla parlamentoyu bastı, Trump "Onlar çok iyi insan" dedi

koronavirüs

ABD'nin Michigan eyaletinde karantina tedbirlerinin kaldırılmasını isteyen silahlı Trump yanlıları parlamento binasını bastı. ABD Başkanı Donald Trump "Onlar iyi insanlar ama kızgınlar" dedi.

ABD'de karantina tedbirlerinin kaldırılmasını isteyenler bu kez Michigan eyaletinde sahnedeydi. Yüzlerce protestocu acil durum sürecini uzatma talebinin görüşüldüğü sırada Eyalet Meclis Binası Capitol'ü bastı.

"Amerikalı Vatansever Yürüyüşü" adı verilen gösteriye katılan protestocuların bazılarının Donald Trump yanlısı pankart ve tüfek taşıması dikkat çekti. Protestocuların koronavirüs önlemleri çerçevesinde sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği ve çok az katılımcının maske taktığı görüldü. Bazıları ise toplantı odasına girmeye çalıştı ancak polis tarafından durduruldu. Silahlı protestocuların fotoğraflarını paylaşan Senatör Dayna Polehanki, bazı meslektaşlarının çelik yelek giydiğini söyledi.

Hükümet karşıtı slogan atan protestocular, eyaletin Demokrat Valisi Gretchen Whitmer'ı Hitler'le karşılaştırırken, bina dışında kalan protestocuların 'Zorbalar darağacına gider' yazılı bir pankart taşıdığı görüldü.

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Trump, "Michigan Valisi biraz adım atmalı ve ateşi söndürmeli. Bunlar çok iyi insanlar, ama kızgınlar. Onlar hayatlarını geri istiyorlar, güvenli bir şekilde. Onları görün, onlarla konuşun, bir anlaşma yapın" ifadelerini kullandı.

Michigan ABD Donald Trump protesto karantina haberler Haber Global son dakika haber koronavirüs