Deneyimli Dış Haber Editörü Eda Tuğrul yorum ve özel haberleriyle Haber Global’de!

Haber Global
Deneyimli Dış Haber Editörü Eda Tuğrul yorum ve özel haberleriyle Haber Global’de!

Haber Global, deneyimli haberci kadrosuna, Turkuvaz Medya Grubu’nda yıllarca hem dış haber editörlüğü yapan hem de özel haberlere imza atan Eda Tuğrul’u kattı. Tuğrul, “Dış Haber Editörü” olarak görevine başladı.

Eda Tuğrul, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini, Rusya – Ukrayna savaşındaki son durumu, dünyanın dört bir yanında yaşanan gelişmeleri, dış politikayı ve jeopolitik stratejileri yorumluyor. Özel haberler, canlı yayınlar ve röportajlarla dünyadaki gelişmeleri Haber Global ekranlarında aktarıyor.

Eda Tuğrul, "Haber Global ailesine katıldığım için çok heyecanlıyım. Dış haber ekibi olarak dünyanın dört bir yanında yaşanan gelişmeleri izleyicilerimize ilk aktaran olmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Böylesine deneyimli bir ekipte yer almaktan gurur duyuyorum. Haber Global farkıyla özel haberlerimiz, canlı yayınlarımız ve gündemi belirleyen kilit noktadaki önemli isimlerle özel röportajlarımız izleyiciyle buluşmaya devam edecek." dedi.

Deneyimli Dış Haber Editörü Eda Tuğrul yorum ve özel haberleriyle Haber Global’de! - Resim : 1

Eda Tuğrul Hakkında:

1 Aralık 1994’te, İstanbul’da doğdu.

Saint Michel Fransız Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde eğitimini tamamladı. Üniversitenin ilk yılında diksiyon eğitimini aldıktan hemen sonra sektöre atıldı. Yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yaptı. Bitirme projesini “Uçak krizi sonrası Türkiye-Rusya ilişkileri” üzerine yazdı.

Best FM’de haber merkezi için sokak röportajları yaptı. Mezun olmadan önce 2016’da Turkuvaz Medya Grubu’na stajyer olarak girdi. A Haber dış haber masasında görev aldı. Yabancı siyasetçiler, uzmanlar ve akademisyenlerle röportajlar gerçekleştirdi.

Deneyimli Dış Haber Editörü Eda Tuğrul yorum ve özel haberleriyle Haber Global’de! - Resim : 2

Dış haber masasında editör olarak görev alırken “Dünyanın Sesi” programını hazırladı ve sundu. Canlı yayınlara çıkarak dünyanın farklı noktalarında yaşanan sıcak gelişmeleri aktardı. Özel röportajlar gerçekleştirdi. Her hafta yayınlanan “Son Gün” isimli programda geçmişten günümüze dünyanın tanıklık ettiği kritik dönüm noktalarını mercek altına aldı.

Aynı zamanda Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki A Para’da “Dünyanın Rengi” programının editörlüğünü ve sunuculuğunu üslendi.

Nisan 2022’de Haber Global ailesine “Dış Haber Editörü” olarak katıldı.

İngilizce ve Fransızca biliyor.

Eda Tuğrul Haber Global dış haberler