Dendias'ın saldırgan tutumunun arkasında 'Miçotakis'in talimatı' çıktı

Dendias'ın saldırgan tutumunun arkasında 'Miçotakis'in talimatı' çıktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunan mevkidaşı Dendias, dün ortak basın toplantısı düzenledi. İki Bakanın samimi ve ılımlı başlayan konuşmaları Dendias'ın açıklamaları sonrası tartışmaya dönüştü. Miçotakis'in kendisine özel olarak "kışkırtma" talimatı verdiği öne sürüldü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, dün Ankarayı ziyaret eden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlediği ortak basın toplantısı gündem oldu. Dendias'ın Türkiye'yi Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal etmekle suçlamasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu söz alarak, Yunan Bakan'a sert sözlerle tepki gösterdi.

SALDIRGAN TUTUMUN ARKASINDAKİ İSİM MİÇOTAKİS

Yunan medyasından Ethnos gazetesi  Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın Ankara'daki saldırgan tutumunun detaylarını yazdı. Gazete haberinde, Dendias'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile sürekli istişare halinde olduğunu ve Miçotakis'in kendisine özel olarak 'kışkırtma' talimatı verdiğini aktardı.Gazete haberinde, Miçotakis'ten talimat alan Yunan Bakan Dendias'ın kışkırtıldığında, uygun şekilde yanıt vermesi için açık bir emir aldığını da yazdı.  

CANLI YAYINDA YAŞANAN GERGİNLİK YUNAN BASININDA SKANDAL İFADELERLE MANŞETLERDE

Basın toplantısında yaşanan gerginlik, Yunan medyasında geniş yer buldu. Pek çok gazete, iki bakanın görüşmesini sayfalarıan taşıyarak manşetten verdi. 

Yunanistan'da yayın yapan Ethnos gazetesi diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde, Dendias'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile istişare halinde olduğunu yazdı. Dendias'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeden önce Miçokakis ile kapsamlı bir fikir alışverişinde bulunduğunu aktarırken, Dendias'ın provoke edilmesi halinde, buna uygun şekilde karşılık vermesi konusunda açık talimat aldığını duyurdu.

İki tarafın da gerginliğin hafifletilmesi çağrısında bulunduğunu yazan Kathimerini gazetesi, Çavuşoğlu'nun Dendias'a sert çıktığını yazdı ve "Ülkemi ve halkımı basın önünde ağır bir şekilde suçlarsanız, buna cevap verebilecek durumda olmalıyım" ifadelerini kullandı.

Yunan Protothema gazetesi ise, "Çavuşoğlu'nun patlamasının arka planı" başlıklı bir haber yayınlayarak manşetten verdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Dendias'a dersini vermesini sindiremeyen Yunan medyası provokatif ifadelerle dolu bir habere imza attı. Protothema'nın haberinde, "Çavuşoğlu'un öfke patlamasının Türk saldırganlığının ve Ankara'nın Yunan egemenlik haklarını gasp etme girişiminin bir örneği olduğu" gibi skandal ifadelere yer verildi.

 

Kaynak: DHA

Mevlüt Çavuşoğlu Dendias Yunanistan