Danimarka ve Hollanda'da sevgilisi olana 90 günlük vize

Danimarka ve Hollanda'da sevgilisi olana 90 günlük vize

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın pek çok ülkesini sınırlarını tam olarak açamadığı için, bu durumdan etkilenen çiftlere Danimarka ve Hollanda'dan kolaylık geldi. İki ülke 90 günlük vize verecek

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde pek çok ülke sınırlarını hala tam manasıyla açmamış durumda. Avrupa ülkeleri bu konuda temkinli davranıyor. Hali hazırda dünya genelinde 12 ülke, Avrupa Birliği sınırlarının içine girebilirken, salgın seyahatlere darbe vurdu. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu pek çok ülke aylar boyunca sınırlarını dışarıya kapalı tutmayı tercih etti. Sadece yurt dışındaki vatandaşlarına yönelik tahliye seferleri gerçekleşti .Normalleşme adımlarının atılmaya başlamasıyla birlikte ülkeler temkinli bir şekilde de olsa sınırlarını yabancı ziyaretçilere açmaya başladı. Avrupa Birliği ülkeleri ve Schengen bölgesine dahil olan İsviçre, Norveç, İzlanda birbirleri arasında aylardır kapalı olan sınırlarını açtı. Süreç nedeniyle birbirleriyle aylardır görüşemeyen çiftler Avrupa genelinde çeşitli kampanyalarla seslerini duyurmaya çalıştı.

Danimarka ve Hollanda bu konuda biraz daha esnek davranarak ayrı düşen çiftlerin kavuşmasına yardımcı olmaya karar verdi. Yapılan açıklamaya göre, Danimarka ve Hollanda, sevgilisi AB vatandaşı olmayanlara 90 günlük vize verecek.

AB yöneticileri #loveisnottourism (aşk turizm değildir) etiketiyle bu uygulamaya Twitter üzerinden destek vermişti. Alınan karara göre, Danimarka veya Hollanda'da yaşayan sevgililerini görmeye gelmek isteyenlerin ilişkilerinin en az 6 aylık bir geçmiş olduğunu yetkililere kanıtlamaları gerekecek. Hollanda bu uygulamayı 27 Temmuz'dan itibaren başlatmaya hazırlanıyor. Ancak çiftlerin havaalanında sevgili olduklarını fotoğraf ve benzeri kanıtlarla ispatlamaları gerekecek. Bu haktan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da faydalanabilecek. Ancak ABD gibi yüksek vakalara sahip ülkelerin vatandaşlarına 15 günlük karantina uygulanacak. Bu iki ülkeyi diğerlerinin de takip edeceği öngörülüyor.  

 

koronavirüs Danimarka Hollanda vize haberler