Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanchez Türk milletinin gönlünde müstesna bir yer edindi

HABER MERKEZİ
Recep Tayyip Erdoğan İspanya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya İş Forumu'nda konuştu. İspanya'nın İsrail'in Gazze'deki katliamlarına yönelik tutumunu tebrik eden Erdoğan, "Pedro Sanchez Türk milletinin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan, İspanya ile ticaretin geliştirilmesi mesajını verdi. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

"İlişkilerimizin kapsamlı ortaklık olarak tanımlanmasına siz değerli iş insanlarımızın payı büyüktür. Ekonomi, ticaret ve yatırımlar hükümetler arası zirve toplantımızın temel sütunları arasında yer alacak. Muazzam potansiyel ve dinamizm bizlere daha ileri hedeflere gitme cesareti veriyor. 2002 öncesinde 2 milyar dolar civarında seyreden ticaret hacmimiz geçen sene 19.2 milyar dolara ulaştı. Böylelikle 20 milyar dolar hedefimizi neredeyse yakaladık. Bu hacmi çok daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum. İspanya'nın 740 firma ve yaklaşık 11 milyar dolarlık stokla Türkiye'de en çok yatırım yapan 6. ülke olması da bu yaklaşımın sonucudur. İspanya'dan yatırımcıları ülkemize davet ediyoruz. 

İş forumu çatısı altında geniş bir yelpazede gerçekleştireceğiniz sektörel oturumların iyi bir zemin teşkil edeceğini düşünüyorum. Yeni ortaklıklara da fırsat tanımalıyız. Bu şekilde geniş bir perspektifle ülkelerimizi geleceğe taşıyabiliriz. 

Siyasetçiler olarak bizim görevimiz iş dünyamızın önünü açmak, sizlere yardımcı olmak, işlerinizi kolaylaştırmaktır. Hükümetler olarak atacağınız adımları destekleyeceğiz. Siz yatırım yaptıkça biz de her daim sizin yanınızda olacağız. Bugün imzalanacak anlaşmalarla iş birliğimizin zeminini daha da güçlendireceğiz.

"SANCHEZ TÜRK MİLLETİ'NİN GÖNLÜNDE MÜSTESNA BİR YER EDİNDİ"

Gazze'de yaşanan soykırım vicdan sahibi herkesin yüreğini kanatıyor. Gazze'de 16 bini çocuk olmak üzere 37 binden fazla insan göz göre göre katledildi. 85 bin sivil yaralandı. Kiliseler, camiler, okullar bombalandı. Basın mensupları öldürüldü. İnsani yardım görevlileri vuruldu. Ateşkes çağrılarına dahi kan dökerek karşılık veren bir şımarıklıkla karşı karşıyayız. Bu konuda değerli dostum Sanchez'in takındığı tavrını tebrik ediyorum. İsrail'in yönetiminin tüm çağrılara rağmen sürdürdüğü pervasızlıkların anti semitizmi körüklediğine de şahit oluyoruz. İspanya Başbakanı sayın Pedro Sanchez ilk günden bu yana ilkeli, tutarlı ve dirayetli bir politika benimsedi. Sanchez Türk Milleti'nin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. 

SANCHEZ'E 'AB SÜRECİ' TEŞEKKÜRÜ

Katı vize uygulamaları, ekonomik potansiyelimizin tam kapasite kullanımını engelliyor. İspanya'nın ülkemizin AB'ye üyelik sürecine verdiği samimi destek için müteşekkirim.