Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEAŞ açıklamasından sonra Trump tweet attı: Kaçmalarına izin verilmemeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEAŞ açıklamasından sonra Trump tweet attı: Kaçmalarına izin verilmemeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DEAŞ'lılara ilişkin açıklamasının ardından Twitter'dan paylaşımda bulunan ABD Başkanı Trump Türkiye ve (YPG/PKK) Kürtler, kaçmalarına izin vermemeli" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin elinde tutuklu bulunan DEAŞ'lılara ilişkin açıklamada bulundu.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "ABD, IŞİD'li mahkumların en kötülerini elinde tutuyor. Türkiye ve (YPG/PKK) Kürtler, kaçmalarına izin vermemeli" dedi.

"Avrupa, çok sayıda talepten sonra onları geri almış olmalıydı. Şimdi bunu yapmalılar. ABD'ye asla gelemeyecek ya da girmelerine izin verilmeyecek!" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DEAŞ'LI TUTUKLULARIN KAÇTIĞI İDDİASINI YALANLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, gazete, televizyon ve ajansların genel yayın yönetmenleriyle Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde basına kapalı toplantıda bir araya gelmişti. 

PYD'nin 785 DEAŞ'lı tutuklunun kaçtığını açıkladığına işaret eden Erdoğan, "Tabii, bunu bilerek yapıyor. Bu aslında bir dezenformasyondur. Bunu yapmak suretiyle şu anda Amerika'yı tahrik etmek istiyor veya Batı'yı tahrik etmek istiyor. Çünkü, İngiltere'yle konuştuğumda, yani Boris aynı şeyi söylüyor. Merkel ile konuşuyorum aynı şeyi söylüyor. 'Peki, bu DEAŞ'lıları falan ne yapacaksın?' falan gibi ifadeler kullanılıyor. Biz bu noktada, bu karar açıklandığı anda -ki bunun cevabını verecek olan bize Amerika'dır- derse ki 'Tamam biz teslim ediyoruz.' teslim ediyoruz dediği anda biz gerekli tedbiri alır ve bunu yaparız." diye konuşmuştu.

AA

cumhurbaşkanı erdoğan Trump DEAŞ