Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin ve Ruhani'ye incir ikramı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin ve Ruhani'ye incir ikramı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile sohbetleri sırasında liderlere Aydın inciri ikram etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye incir ikram etti.

Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü'nde dün gerçekleştirilen Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'nin ardından Erdoğan, Putin ve Ruhani bir süre sohbet etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin ve Ruhani'ye incir ikramı - Resim : 1

Erdoğan, bu sırada konuklarına Aydın yöresi inciri ikramında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'da MAKS-2019 Havacılık ve Uzay Fuarı'nı ziyaretinde de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dondurma ikram etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin ve Ruhani'ye incir ikramı - Resim : 2

https://haberglobal.com.tr/dunya/ankara-da-uclu-suriye-zirvesi-6243

ANKARA'DAKİ ÜÇLÜ ZİRVE İRAN BASININDA

Rusya, Türkiye ve İran devlet başkanlarının Ankara'da gerçekleştirdiği 'Suriye' zirvesi İran basınında "Suriye'nin ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğüne tüm ülkelerin saygı duyması gerektiği" ifadeleriyle yer aldı.

İran haber ajansı IRNA, Rusya, Türkiye ve İran devlet başkanlarının Ankara'da gerçekleştirdiği zirveyle ilgili haberinde, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin "Suriye'nin ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğüne tüm ülkelerin saygı duyması gerektiği" sözlerine yer verdi.

İran haber kanalı Press TV zirveye dair Ruhani'nin "ABD'nin yasadışı varlığı Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine tehdit oluşturuyor" ifadelerine yer verirken, ISNA haber ajansı 'Astana Garantör Devletleri'nden ortak Suriye bildirisi' başlığına yer verdi. ISNA zirveye dair haberinde, devlet başkanlarının ortak bildiride, Suriye'nin egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı duydukları ve Suriye toprakları içerisinde terörle mücadele bahanesiyle gayri meşru özerklik girişimleri de dâhil olmak üzere yeni gerçeklikler yaratma konusundaki her türlü çabayı reddettiği ifadelerine yer verdi.

https://haberglobal.com.tr/dunya/rusya-devlet-baskani-putin-kur-an-i-kerim-den-alinti-yapti-6347

RUS BASININDA GENİŞ YER BULDU

Rusya, Türkiye ve İran devlet başkanlarının Ankara'da gerçekleştirdiği 'Suriye' zirvesi, Rus basınında da geniş yer buldu.

Rusya Devlet Başkanı, zirvede imzalanan anlaşmaların 'Suriye'deki krizin kesin çözümüne hizmet edeceği, bu ülkede barışı ve güvenliği sağlamanın yanı sıra egemenliğini, birliğini ve toprak bütünlüğünü güçlendireceğini' belirtti. Ayrıca Putin, ABD birliklerinin Suriye'de yasadışı olarak bulunduğunu ve herkesin de bunu bildiğini söyledi. Rus lider, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD ordusunu Suriye'den çekmesi kararının sonuna kadar uygulanacağı gerçeğinden hareket edeceklerini sözlerine ekledi. 

İZVESTİYAVA GAZETESİ: RUSYA, TÜRKİYE VE İRAN, SURİYE'Yİ BARIŞA YAKLAŞTIRDI 

Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Astana üçlüsünün' beşinci zirvesinin Suriye'de barış sürecini geri dönülmez hale getirdiğini belirtti. Uzmanlara göre 2017'den bu yana bu üç ülke, bölgede terör tehdidini en aza indirmek için her türlü çabayı sarf etti. 

TASS AJANSI: PUTİN, SUUDİ ARABİSTAN'A S-300 VE S-400'Ü SATIN ALMA TEKLİFİNDE BULUNDU 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan hükümeti Rus silahları almaya karar verirse, Rusya'nın Suudi Arabistan'ın ülkeyi savunmasına yardım etmeye hazır olduğunu belirtti. Putin: "Ülkelerini korumak amacıyla, Suudi Arabistan'a uygun yardım sağlamaya hazırız, zamanında İran hükümetinin S-300'ü satın alarak yaptığı gibi, ayrıca yakın zamanda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın S-400'leri satın aldığı gibi akıllıca bir devlet kararı vermesi yeterlidir" dedi. 

RT: ÇÖZÜMDE KOMİTE ÜYESİ SURİYELİLER ÇABA GÖSTERMELİ 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tarafların, Suriye'deki anayasa komitesinin Suriye'deki durumun normalleşmesi üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olacağından hareket ettiğini belirtti. 

Rus lider, komite üyeleri olan Suriyelilerin, kendilerinin ellerinin ve ayaklarının bağlanmasına izin verilmemesi gerektiğini, gönüllü olarak çalışmaları ve olumlu bir sonuç için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan üçlü zirve Rusya İran hasan ruhani incir