Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te

Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya gitti. Başçarşı Camisi'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere TC-TUR uçağıyla Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya geldi.

Erdoğan, Saraybosna Uluslararası Havalimanı'nda Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Selmo Çikotiç ile Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı Benjamina Karic ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Bosna Hersek'e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (sağ 2), Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında, Cuma namazını Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen Başçarşı Camisi'nde kıldı. Erdoğan çıkışta ''Saraybosna'nın kalbi'' olarak nitelendirilen Başçarşı Meydanı'na gelerek vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovaçi Şehitliği’ne geçerek Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliya İzzetbegoviç’in mezarına çelenk bırakarak dua etti.

Başkent Saraybosna'ya gelen Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen Başçarşı Camisi'nin açılışını yaptı. 

Erdoğan'ın Başçarşı Camisi'nin açılışındaki konuşmasından satır başları;

Savaşta caminin kubbesinde, minaresi, dış duvarlarında ciddi tahribat olmuştur. Savaştan sonra caminin kullanıma açılabilmesi için acil ihtiyaç listesi yapılmıştır. Tekrar eski görüntüsüne kavuşturulmak amacıyla tadilattan geçti. 2015'te restorasyon için iki ülke arasında işbirliği protokolü imzalandı. Camimiz geçen sene açılışa hazırlandı. 21 Mart tarihinde açılışı yapmayı planlıyorduk. Ancak pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Eski ihtişamına kavuşturduğumuz için şükrediyoruz. Camiler tüm Müslümanların kardeşliğinin ibaresidir. 

 

Kaynak: AA

Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek Saraybosna