Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye tam üyelik stratejik hedefimiz

HABER MERKEZİ
Estonya Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'ye tam üyelik stratejik hedefimiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "AB'ye tam üyelik stratejik hedefimizdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "AB'ye tam üyelik stratejik hedefimizdir. Estonya'nın Türkiye'ye desteğinin artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

AB'ye tam üyelik stratejik hedefimizdir. Estonya'nın Türkiye'ye desteğinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Görüşmelerimizde Ukrayna'daki savaşa yönelik gelişmeleri de ele aldık. Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine desteğimizin altını çizdim. Rusya'nın dışlandığı girişimlerin arzu edilen sonuçları vermeyeceğine dair görüşümüzü de koruyoruz. 

Gazze'deki katliamlar sadece bölgesel istikrarı değil, küresel güvenliği de tehdit etmektedir. Gazze'deki bu barbarlığın sorumluları uluslararası hukuk önünde er ya da geç hesap verecek. Gazze'deki insani felaketin sona ermesi için öncelikle acil ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması ihtiyacı devam ediyor. Kalıcı barış 2 devletli çözümden geçiyor. Uluslararası toplumun artık ağırlığını koyması lazım.