Cristiano Ronaldo'ya tecavüz suçlamasıyla rekor tazminat talebi

Cristiano Ronaldo'ya tecavüz suçlamasıyla rekor tazminat talebi

Juventus forması giyen Cristiano Ronaldo'yu 2009 yılında Las Vegas'ta bir otelde kendisine tecavüz etmekle suçlayan model Kathryn Mayorga, 2019 yılında düşen davanın ardından yeniden harekete geçerek geçmişte yaşadığı acılar nedeniyle 56 milyon sterlin manevi tazminat talebinde bulundu

Eski öğretmen ve model olan 37 yaşındaki Kathryn Mayorga, 2009 yılında bir gece kulübünde tanıştığı dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo’nun kendisine otel odasında tecavüz ettiği iddisıyla dava açmış, 2010 yılında kendisine verilen 375 bin dolar nedeniyle sustuğu için pişman olduğu gerekçesiyle yeniden şikayetçi olmuştu. 

Cristiano Ronaldo’nun avukatları ise iddia edilen olay sırasında 25 yaşında olan Ronaldo ile Mayorga'nın rızaya dayalı ilişki yaşadığını, bunun futbolcunun itibarına bir saldırı olduğunu savunmuştu. Kathryn Mayorga’nın avukatı Stovall, davacı kadının çocukken öğrenme güçlüğü çektiğini, Cristiano Ronaldo’nun avukatları tarafından baskı gördüğü için gizlilik anlaşması imzalamak için yasal ehliyete sahip olmadığını belirtmişti.

Cristiano Ronaldo'ya tecavüz suçlamasıyla rekor tazminat talebi - Resim : 1

Kathryn Mayorga'nın 'sus payı' iddiasının ardından harekete geçen Nevada'daki federal yargıç Jennifer Dorsey, Portekizli futbolcuya karşı hukuk mücadelesini sürdüren davacı eski modeli dinleyeceğini açıklamış, Ronaldo'nun avukatı Peter Chritiansen o dönem konuyla ilgili olarak yorum yapmaktan kaçınırken, Leslie Mark Stovall liderliğindeki Kathryn Mayorga'nın avukatları ise yargıcın bu kararına ve yeni dava sürecine dair açıklama yapmamıştı. 

Cristiano Ronaldo'ya tecavüz suçlamasıyla rekor tazminat talebi - Resim : 2

56 MİLYON STERLİNLİK YENİ DAVA 

Yılan hikayesine dönen yasal süreçte Kathryn Mayorga, Portekizli futbolcuya 18 milyon Sterlin geçmişe dönük, 18 milyon Sterlin ise geleceğe dönük 56 milyon Sterlinlik manevi tazminat davması açmaya hazırlanıyor. Toplamda 36 milyon Sterlin'i yaşadığı manevi travmalar için talep eden Mayorga, kalan 20 milyon Sterlin'i ise 12 yıllık süreçte yaptığı yasal masraflar ve diğer mağduriyetleri için talep ediyor.

Cristiano Ronaldo, gündemi hayli meşgul eden tecavüz iddialarına ilişkin 2018 yılında açıklama yapmış ve suçlamaları reddederek  vicdanın rahat olduğunu, temize çıkacağına inandığını ifade etmişti.

Ronaldo, "Bu konuda yalan söylemeyeceğim. Yaşamımda çok mutluyum. Avukatlarım da eminler ben de. En önemlisi futbolumla ve hayatımla çok mutluyum. Öte yandan bakmak yükümlülüğünde olduğum insanlar var. Gerçek her zaman önce gelir ve bu yüzden rahatım" ifadelerini kullanmıştı. 

Las Vegas Savcılığı, tecavüz iddiasıyla suçlanan Cristiano Ronaldo'nun "iddiaların makul şüpheden öteye geçmemesi" sebebiyle ceza almayacağını açıklamıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Cristiano Ronaldo Kathryn Mayorga Las Vegas