Çocuk istismarıyla suçlanıyor: Trump 'iyi dileklerini' sundu

Çocuk istismarıyla suçlanıyor: Trump 'iyi dileklerini' sundu

ABD Başkanı Donald Trump, yakın arkadaşı olan cinsel taciz ve çocuk istismarı suçlusu milyarder Jeffrey Epstein ile suç ortaklığı yaptığı gerekçesiyle yargılanan Ghislaine Maxwell'e 'iyi dileklerini' sundu.

Aralarında reşit olmayan kız çocuklarının da bulunduğu çok sayıda kişiye cinsel tacizde bulunmak ve seks amaçlı insan kaçakçılığı yapmakla suçlanan ABD'li milyarder Epstein'in kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, 2 Temmuz'da yakalanmış ve kaçma riskine karşı tutukluluğunun devamına karar verilmişti. 

Bir muhabirin eski arkadaşlıkları nedeniyle Maxwell'in tutukluluğunu sorduğu ABD Başkanı Donald Trump, "Bilmiyorum, çok takip etmedim. Sadece gerçekten onun iyiliğini isterim. Onunla yıllar içinde birkaç defa bir araya geldik. Özellikle ben de onlar da Palm Beach'de yaşadığımız için. Ama ona iyi dileklerimi sunuyorum, her ne olduysa" dedi. 

GHISLAINE MAXWELL KİMDİR?

1991'de ölen İngiliz medya baronu Robert Maxwell'in kızı, Epstein'in bir dönem kız arkadaşı olan Maxwell'in bağlantılarını kullanarak Epstein'ı Bill Clinton, ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in üçüncü çocuğu ve ikinci oğlu Prens Andrew gibi isimlerle tanıştırdığı belirtiliyor.

Epstein ile güçlü dostlarının cinsel istismarda bulunmaları için reşit olmayan genç kızları temin ettiğine dair kanıtlar yıllardır ayyuka çıkan 58 yaşındaki Britanyalı Ghislaine Maxwell, New York Güney Bölgesi Savcılığı'nın iddianamesinde, 'en küçüğü 14 yaşındaki reşit olmayan genç kızları kandırmak için komplo kurmak, yasadışı seks için kullanmak amacıyla elde etmek ve nakletmek ile iki kez yalan yere yeminli ifade vermekle' suçlanıyor. 

2 Temmuz'da FBI tarafından New Hampshire eyaletindeki malikanesinde yakalanıp hakim karşısına çıkarılmak üzere New York'a gönderilen 58 yaşındaki Maxwell, Epstein hakkındaki cinsel istismar iddialarından haberi olmadığını öne sürüyor.

EPSTEIN HÜCRESİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU

ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan milyarder Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi'ndeki hücresinde geçtiğimiz yıl 10 Ağustos'ta ölü bulunmuştu. Yetkililer, Epstein'ın ölüm sebebi olarak intihar ettiği bilgisini paylaşmıştı.

TRUMP VE PRENS ANDREW İLE YAKIN ARKADAŞ

Yatırım fonu yöneticisi milyarder Epstein'ın, aralarında ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve İngiltere York Dükü Andrew gibi güçlü isimlerin de bulunduğu çevrelerle yakın arkadaşlığı kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

Donald Trump Jeffrey Epstein Ghislaine Maxwell çocuk istismarı