'Çocuğun cinsiyetini öğrenmek için' hamile karısının karnını yardı

'Çocuğun cinsiyetini öğrenmek için' hamile karısının karnını yardı

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde, 5 kız çocuk babası bir adamın, Cumartesi akşamı hamile karısının karnını yararak açtığı öne sürüldü

Nekpur semtinde yaşayan adamın, eşinin oğlan doğurup doğurmayacağını görmek için bunu yaptığı iddia edildi. 

Polis yetkilisi Pravin Singh Chauhan, 35 yaşındaki kadının ağır yaralandığını açıkladı. Panalal isimli adamın tutuklandığını aktaran Chauhan, suçun ardındaki nedenlerin de araştırıldığını ekledi.

Bareilly Hastanesi’nde tedavi gören kadının ailesiyse Panalal’ın erkek çocuk istediğini ve bebeğin erkek mi yoksa kız mı olduğunu görmek için bu suçu işlediğini iddia etti.

NDTV’nin haberine göre yerel halk, ağır yaralanan kadını en yakın bölge hastanesine götürdü ve durumu ciddi olduğu bildirilen hasta, buradan tam teşekküllü Bareilly Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis, kadının 6 ila 7 aylık hamile olduğunu aktardı. Karnı kesici cisimle yarılan kadının bebeğinin durumu hakkında bilgi verilmedi. 

ÜLKEDE 1994’TEN BERİ ULTRASON İLE CİNSİYET BELİRLEMEK YASAK

1970'lerde cinsiyet belirleme testleri başladığından beri Hindistan'da 63 milyon daha az kız bebeğin doğduğu tahmin ediliyor. Otoriteler bu değişimi engellemek için, 1994 yılında ‘Gebelik ve Doğum Öncesi ile ilgili Teknikler Sözleşmesi’ni yayınladı. Söz konusu yasa, ultrason teknolojilerinin doğmamış çocukların cinsiyetini belirlemek ve dişi fetüslerin kürtajı için kullanıldığına dair görüşler sonucunda çıktı. Ülke genelinde yasa kapsamında fetüsün cinsiyetini belirlenmesi yasaklandı. Ayrıca Hint polisi, hamile kadınlara cinsiyet belirleyen testler satan çete üyelerini düzenli olarak gözaltına alıyor.

HİNDİSTAN’DA 50 MİLYON DAHA FAZLA ERKEK VAR

Son açıklanan verilere göre Hindistan’ın nüfusu 1 milyar 398 milyon 527 binden fazla. Nüfusun, 722 milyon 96 binden fazlasını erkekler, 676 milyon 430 binden fazlasını da kadınlar oluşturuyor. Ülkede yaklaşık 50 milyon fazla erkek bulunuyor. Hindistan’da 15 yaş altı 411 milyon 652 bin çocuk bulunurken; bunlardan 218 milyon 679 bininin erkek, 192 milyon 973 binin ise kız olduğu belirtiliyor. Bu sayılara göre, 15 yaş altında erkek çocuk sayısı kız çocuğu sayısından yaklaşık 20 milyon fazla. Öte yandan 2020 verilerine göre, Hindistan’da her gün 47 binden fazla doğum gerçekleşiyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Hindistan Uttar Pradeş ultrason