Çin'den Nijerya'ya taahhüt: Demir yolu projelerini finanse edecek

Çin Nijerya Dünya haberleri Gündem haberleri
Çin'den Nijerya'ya taahhüt: Demir yolu projelerini finanse edecek

Çin Devlet Başkanı Şi'nin, Nijerya'nın Abuja-Kano ve Port-Harcourt-Maiduguri demir yolu projelerini finanse etme ve tamamlama taahhüdünde bulunduğu bildirildi.

Çin'in, Nijerya'nın Abuja-Kano ve Port-Harcourt-Maiduguri demir yolu projelerini tamamlama ve finanse etme taahhüdünde bulunduğu bildirildi.

Nijerya Devlet Başkan Yardımcısı Kashim Shettima'nın Sözcüsü Stanley Nkwocha tarafından yapılan yazılı açıklamada, Shettima'nın Çin'de katıldığı 3. Kuşak ve Yol Forumu'nda Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, Çin Devlet Başkanı Şi'nin, görüşmede, ülkesinin Nijerya'nın Abuja-Kano ve Port-Harcourt-Maiduguri demir yolu projelerini finanse etme ve tamamlama taahhüdünde bulunduğu bildirildi.

Çin'in Nijerya'nın enerji üretimi ve dijital ekonomisine daha fazla yatırım yapacağını kaydeden Şi'nin, Nijerya-Çin ikili ilişkilerinin eskisinden daha güçlü olmasını sağlayacağını kaydettiği aktarıldı.

Shettima'nın ise demir yolu projelerinin Nijerya halkı için hayati önem taşıdığının altını çizerek, bu projelerin ülke ekonomisine daha da katkı sağlayacağını, istihdam yaratacağını, ticareti ve yatırımı artıracağını ifade ettiği belirtildi.

 

Kaynak: AA

Çin Nijerya demir yolu