Çin'de flaş karar! Eşcinsel karakter bulunan oyunlara yasak geliyor

Çin
Çin'de flaş karar! Eşcinsel karakter bulunan oyunlara yasak geliyor

Çin kadınsı erkek ya da erkeksi kadın ile cinsiyeti belirtilmemiş ve eşcinsel ilişkiyi teşvik edici nitelikte olduğu tespit edilen karakterlerin bulunduğu video oyunlarını yasaklamaya hazırlanıyor.

Çin Halk Cumhuriyeti 7'den 77'ye herkesin ilgi alanına girebilen video oyunlarla ilgili yepyeni bir düzenlemeye gidiyor. Çin kadınsı erkeksi olmayan karakterleri ve eşcinsel ilişkilere özendirici bulunan karakterleri bulunan video oyunlarını yasaklamaya hazırlanıyor. Ayrıca video oyunlarda 'Barbarların fethini' veya Naziler ve emperyalist Japonya'nın tarihini değiştirmeye çalışan video oyunlarını yasaklanacağı bildirildi. 

Sputniknews'in haberinde yer alan bilgilere göre, Pekin yönetimi artık oyunları bir eğlence olarak değil, 'doğru değerleri' ve 'tarih ve kültürün doğru anlaşılmasını' teşvik ederek, partiye hizmet eden bir sanat biçimi olarak görüyor.

 



Konuya ilişkin yayınlanan bildiride video oyunlarında yer alan karakter seçimi bölümünde kadın ve erkek cinsiyeti dışında herhangi bir seçim hakkına izin verilmesinin doğru olmadığı ifadesine yer verildi. 

CİNSİYETİ BELLİ OLMAYAN KARAKTER 'SORUNLU' KABUL EDİLECEK

 

Bildiriye göre tüm karakterlerin cinsiyeti 'net ve açık' olmalı, belirsiz ve bulanık sınırlar bulunmasına izin vermeyecek şekilde bir düzenleme yapılmalı. Eğer düzenleyiciler, karakterin cinsiyetini hemen tespit edemiyorsa, karakterin ayarları 'sorunlu' kabul edilecek.

 

Kaynak: Diğer

Çin Çin haberleri