Çin'de kan donduran olay: Down Sendromlu adamı öldürüp cesedini bir aileye sattı!

Çin
Çin'de kan donduran olay: Down Sendromlu adamı öldürüp cesedini bir aileye sattı!

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan bir olay kan dondurdu. Çin'de 2017 yılında işlenen bir cinayete ilişkin kan donduran detaylar ortaya çıkarken, buna göre söz konusu cinayetin faili, Down Sendromlu bir adamı öldürerek, cesedini cenaze töreninde kullanılmak üzere bir aileye sattı.

Çin’de 2017 yılında işlenen bir cinayete ilişkin kan dondurucu detaylar geçtiğimiz hafta olayla ilgili yayınlanan bir makale ile ortaya çıktı.

Makalede yer alan bilgilere göre, Guangdong eyaletinin Shanwei şehrinde yakınlarını kaybeden bir aile, kentte geçerli olan cenaze töreni yasağını delerek vefat eden aile üyesi için geleneksel bir tören düzenlemek istedi. Kurallara göre yakılması gereken cesedi gömerek defnetmek isteyen aile, yakılacak başka bir ceset bulması için bir kişiyle para karşılığı anlaştı. Fakat anlaştıkları kişi, başka bir ceset bulmak yerine, çöp toplayarak yaşamını sürdüren Down Sendromlu u 36 yaşındaki Lin Shaoren adlı bir adamı öldürerek, talihsiz adamın cesedini aileye para karşılığında sattı.

Huang'ın talihsiz Lin'i bayılıncaya kadar güçlü bir tahıl alkolü olan baijiu içmeye zorladığı belirtildi. Lin'in cesedi yakılırken, cesedi satın alan ailenin hayatını kaybeden yakını ise defnedildi. Huang'ın aileden ceset için yaklaşık 18 bin dolar aldığı anlaşıldı. 

Guangdong Yüksek Halk Mahkemesi’nde görülen davaya ilişkin kayıtlara göre, durumdan haberi olmadığı belirtilen aile, zanlının tabut içinde kendilerine teslim ettiği cesedi yakarken, vefat eden aile üyesi de gizlice gömüldü.

Güvenlik kameraları incelenerek ortaya çıkarılan olay sonucu cinayet çözülürken, soyadı Huang olarak açıklanan zanlıya ise ölüm cezası verildi. Cenazeyi satın alan aileye ise para cezası uygulandı. 

Çin'de hayatını kaybedenlerin gömülmesi yerine yakılarak defnedilmesi için çok sayıda kampanya yürütülürken, bazı bölgelerde cenazeler açık bir şekilde yasaklanmış durumda. Bu nedenle yasağa karşı gelerek, hayatını kaybeden yakınlarını gömmek isteyen kişiler, yakma töreni için 'yedek ceset' bulma gibi yöntemlere başvuruyor.

Kaynak: İHA

Çin down sendromu cenaze töreni cinayet