Çekya, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından kapattığı Kiev Büyükelçiliğini yeniden açtı

Kiev Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya
Çekya, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından kapattığı Kiev Büyükelçiliğini yeniden açtı

Çekya, Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal etmeye başlamasının ardından 24 Şubat tarihinde kapattığı Kiev Büyükelçiliğini açarak, Ukrayna'nın her zaman arkasında olduğunu belirtti.

Çekya, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başlamasının ardından 24 Şubat’ta Kiev Büyükelçiliğini kapatmıştı. Çekya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kiev Büyükelçiliğinin yeniden açıldığı duyurularak, “Kiev'de yine Çek bayrağı dalgalandı, Çek diplomatlar geri döndü. Bu, Ukrayna'yı desteklediğimiz birçok adımdan biridir. Çekya, Ukrayna'nın her zaman arkasında durdu ve duracak” denildi.

“ASKERİ TEHDİDİN SONA ERDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, Çek diplomatların Ukrayna’nın başkenti Kiev’e dönüşü ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, “Diplomatların dönüşü için çalışıyoruz, çünkü diğer bazı devletler zaten Kiev'e dönüyor. Aynı zamanda, şehrin gerçekten olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı gerektirecek askeri tehdidi aştığını görüyoruz. Kiev'i diplomatik olarak desteklemek istiyoruz. Başkentte bulunmak istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Çekya’nın Lviv’de bulunan Başkonsolosluğu ise henüz açılmadı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Slovenya, Litvanya ve Türkiye Kiev Büyükelçiliklerini yeniden açtıklarını duyurmuştu.

 

Kaynak: İHA

Çekya Çekya haberleri son dakika Çekya haberleri Kiev son durum rusya ukrayna krizi son dakika Ukrayna haberleri