Çeçen lider Kadirov'dan dikkat çeken paylaşımı: Mariupol’ü ele geçirecekleri saati söyledi

Ramazan Kadirov Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya
Çeçen lider Kadirov'dan dikkat çeken paylaşımı: Mariupol’ü ele geçirecekleri saati söyledi

Azovstal fabrikasına sıkışan Ukrayna birlikleri için görüşmeler devam ederken Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'dan çok konuşulacak bir Mariupol paylaşımı geldi.

Rusya-Ukrayna savaşının 57'inci gününde doğu cephesi Donbas'ta çatışmalar yoğunlaştı. Kuşatma altındaki Mariupol'ün tamamı Rusya tarafından işgal edilmek üzere. Direnişin son kalesi, Azovstal çelik fabrikasına taarruz bekleniyor.

Rusya fabrikadaki askerlerin hayatta kalmaları için teslim olmaları gerektiğini açıklamıştı. Moskova verdiği süreyi birkaç defa uzatsa da Ukrayna tarafından olumlu yanıt gelmedi.

Ukrayna'ya karşı Rusya'nın yanında duran Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'dan ise bu gelişmenin üzerine çok konuşulacak bir Mariupol paylaşımı geldi.

Çeçen lider haftalardır Ukrayna direnişinin sembol noktalarından birisi olan kentin bugün öğle saatlerinde düşeceğini iddia etti.

Kadirov paylaşımında şu ifadeye yer verdi: "Öğle yemeğinden önce veya öğle yemeğinden sonra Azovstal tamamen Rusya Federasyonu güçlerinin kontrolü altında olacak."

Kaynak: Haber Global TV

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov Rusya Ukrayna savaşı Mariupol