Çavuşoğlu: Rusya'ya büyük görev düşüyor

Çavuşoğlu: Rusya'ya büyük görev düşüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeniden Asya açılımında açıklamalarda bulundu

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Bu çatışmaları durdurmak için görüşmeler yapıyoruz. Dün de Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştüm, bu durumda Rusya'ya büyük görev düşüyor. Tolere etmemiz mümkün değil, gerekli karşılık verilmiştir. Rejimi tam kontrol edemiyoruz' bahanelerini doğru bulmuyoruz.

Astana ve Soçi süreçleri tamamen ortadan kalkmadı ama yara almaya başladı. 

Türkiye arabuluculuk görevini son derece sorunsuz yönetiyor.

Batılı kimliğimiz, Asyalı kimliğimizi, Avrupa'daki kimliğimizi güçlendirecektir. Bir Asyalı olarak Asya'yı iyi biliyoruz. Güçlü ilişkilerimiz mevcut. Birçok Asya ülkesiyle ikili ilişkilere sahibiz. Asya'da 30 büyükelçiliğimiz, 22 başkonsolosluğumuz mevcut. Bu değerli ilişkilerimize rağmen, Asya'yı zaman zaman ihmal ettiğimizi gördük. Geçen yıl bu zamanlar, bölgeyle ilişkilerimizi canlandırmaya karar verdik. 

Kanal İstanbul'u açtığımızda Karadeniz'e ulaşımda büyük adım atmış olacağız. 

Çin'deki koronavirüs salgını nedeniyle yakınlarını kaybedenlere ve Çin hükümetine başsağlığı diliyorum. Türkiye, Vuhan'a yardım malzemesi götüren ender ülkelerden oldu. 

Sağlık Bakanımızın da açıkladığı gibi, uçuşlarla alakalı önlemler alıyoruz. Türkiye'yi ziyarette bulunan Çin vatandaşlarının da güvenliğini sağlayacağız. Çin ihtiyaç duyduğu sürece tıbbi yardımları ulaştıracağız. 

Kardeş ülke Bulgaristan, Azerbaycan, Gürcistan vatandaşlarının ülkeye getirilmesinde yardımcı olan Çin hükümetine teşekkür ederim. 

son dakika son dakika haber