Canlı yayında Taliban sözcüsü tarafından aranan BBC sunucusu şaşkına döndü

Canlı yayında Taliban sözcüsü tarafından aranan BBC sunucusu şaşkına döndü

Afganistan'daki son dakika gelişmelerini izleyicilere aktaran BBC'nin ünlü sunucusu Yalda Hakim, canlı yayında şaşkına döndü. Yayında olduğu sırada kişisel telefonundan Taliban sözcüsü tarafından aranan Hakim, önce şaşırdı, ardından sözcüyü yayına bağladı

10 gün içinde Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinin şaşkınlığını henüz kimse üzerinden atamamışken, yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dünyada bıraktığı imajı düzeltmek için bir dizi adımlar atan Taliban yönetimi, dün oldukça ilginç bir olay ile gündeme geldi.

BBC sunucusu Yalda Hakim, canlı yayında haber sunduğu sırada telefonunun çalmasıyla neye uğradığı şaşırdı. Taliban sözcüsü tarafından cep telefonundan aranan Hakim, kısa süren şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra sözcüyü yayına bağladı.

BBC'nin ünlü sunucusu Yalda Hakim, Afganistan'daki son gelişmeleri izleyicilere aktardığı sırada Suhail Shaheen tarafından arandı.

Kişisel telefonuna gelen bu arama sonrası kısa süre bir şaşkınlık yaşayan Hakim sözcüyü yayına bağladı.

"Biz bu milletin ve bu ülkenin hizmetkarıyız" diyen Shaheen, Taliban'ın kimseden intikam almayacağı sözünü bir kez daha yineledi.

Afganistan'ın Şeriat yasalarına döneceğini doğrulayan sözcü, "Elbette İslami bir hükümet istiyoruz." dedi. 

 

 

TALİBAN'DAN İLK AÇIKLAMA KADINLAR HAKKINDA OLDU

Taliban tarafından yapılan açıklamada, kadın haklarına saygı gösterileceği ve kadınların eğitim almasına izin verileceği belirtildi. Taliban daha önceki uygulamaların aksine kadınların yalnız dolaşabileceğini, çalışabileceğini ve başörtü takmalarına izin verileceğini kaydetti. Taliban, kentten ayrılmak isteyen herkese güvenli geçiş sağlanabileceğini duyurarak kadınların korumalı bölgelere geçmesi çağrısında bulundu.

Alman basınında yer alan iddialara göre, 15 yaş üzeri evli olmayan kadınların Taliban'daki erkeklerin himayesine geçeceği iddia edildi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Afganistan BBC canlı yayın Taliban sözcüsü