Avam Kamarası'nda Darth Vader benzetmesi!

İngiltere'de 2 başbakanı ve onlarca bakanı istifaya sürükleyen Brexit sürecinin tek yıldızı Avam Kamarası Başkanı John Bercow oldu. Bercow'un sesi kısılınca Star Wars filmine atıfta bulunarak Darth Vader benzetmesi yapıldı

Bercow, Avam Kamarası'nın açılış konuşması yaparken sesi kısılınca Darth Vadar'a benzetildi. Kendisinin de güldüğü bu anlar sosyal medya kullanıcıları tarafından da sempatiyle karşılandı.

İngiltere'de 2 başbakanı ve onlarca bakanı istifaya sürükleyen, sadece siyasi partileri değil, aileleri de bölen Brexit sürecinin yıldızlaştırdığı tek isim, görevini bırakmaya hazırlanan Avam Kamarası Başkanı John Bercow oldu. 

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nın Başkanı Bercow 31 Ekim'de görevi bırakacağını açıkladı. 2009'da geldiği görevi 10 yıldır sürdüren Bercow, ülkenin 1940'tan bu yana en uzun süre görevde kalan Avam Kamarası Başkanı unvanını aldı.  

İngiltere'de, parlamentonun seçimle gelen alt kanadı Avam Kamarası'nın 157. başkanı olan Bercow, özellikle Brexit sürecinde aldığı kararlarla tarihe geçti.  

Kendisini "demokrasinin beşiği", parlamentosunu da "parlamentoların anası" olarak nitelendirse de, İngiltere'de hükümetlerin geniş yetkileri bulunuyor. 

Bariz mimiklerle ve büyük jestlerle milletvekillerini düzene ("Orrrderrrr!") davet eden bağırışları dünya televizyonlarında geniş yer bulan Bercow, başbakan dahil herkesi susturma yetkisini kullanma şekliyle Brexit sürecini renklendirdi. 

BREXIT, BERCOW'A DÜNYA ÇAĞINDA ŞÖHRET KAZANDIRDI

Darth Vader Star Wars John Bercow Brexit order