Bodrum'da 370 liraya satılan döner tartışması Almanya'ya ulaştı... "Bizde aynısı 4.5 Euro"

Bodrum'da 370 liraya satılan döner tartışması Almanya'ya ulaştı... "Bizde aynısı 4.5 Euro"

Almanya'nın çok okunan tabloid gazetesi Bild, Bodrum'da 370 lira olan döner tartışmalarıyla başlayan, Türkiye'de bir İngiliz'e getirilen 48 euroluk döner kebap faturasını okurlarına duyurdu.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki pide ve kebap fiyatları Türk basınından sonra İngiliz basınında da yer bulmuş, İngiliz Dailymail gazetesinde, Bodrum'da bir müşterinin yemeğin ardından ödediği faturaya yer verilmiş, faturadaki 48 Euro döner, 7 euroluk Türk Kahvesi fiyatına ve pide için ödenen 24 euroya dikkat çekilmişti. 

 

Bodrum'da 370 liraya satılan döner tartışması Almanya'ya ulaştı... "Bizde aynısı 4.5 Euro" - Resim : 1

Bodrum’da bir yabancı turiste getirilen 184 euroluk yemek faturasında döner kebaba 48 euro yazılması Avrupa basınını şaşkına çevirdi. Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild, bu faturanın akılalmaz olduğunu yazarken, "Turistler, Türkiye'nin sahillerinde bir dönere 48 euro ödüyor. Aynı döner Almanya'da 4.5 euro" başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu. Gazetede, "Döner 4.5 Euro mu? Türkiye'deki bir plajda turistlerden döner için 48 euro alınıyor. İngiliz gazetesi Daily Mail'de bir müşterinin paylaştığı faturaya göre küçücük bir kahve 7 euro, pide 24 euro" ifadelerini kullandılar.

Haberin üst başlığına ise 'Dumm Gelaufen' (Aptallık etmek) yerine, Dürüm Gelaufen (Dürüm Aptallığı) başlığı yazıldı ve bunun savunulacak yanının bulunmasını da eleştirdi.

 

Bodrum'da 370 liraya satılan döner tartışması Almanya'ya ulaştı... "Bizde aynısı 4.5 Euro" - Resim : 2

BORDUM BELEDİYE BAŞKANI'NA DA YER VERDİLER

Bild, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın sözlerine de geniş yer verdi. Aras, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Benim için kimin dönere ne kadar ödediği önemli değil. Bir kişi 100 bin lira da (13 bin Euro) verebilir, eğer istiyorsa. Ama burada 20 TL'ye (2.60 Euro) döner yiyecek çok yer de var. Burada gerçekten bu faturayı ödeyecek müşteriler de var. Zenginler için söylüyorum, eğer ucuz ürünler verirseniz, para harcamak isteyenler Santorini ya da Ibiza'ya gider orada harcar.

Biz turistin, vatandaşımızın demiyorum, cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz. Adam cebine para koymuş gelmiş, niye harcamasın? Bir dönere 100 bin TL vermek istiyorsa, versin yesin. Bana ne. Ama burada 20 TL’ye de döner var. O dönerin 20 TL olması gerektiği konusunda tereddüt ediyorsanız, belediyemize başvurursunuz ben de gider onu sonuna kadar denetlerim. Eğer o dükkan pis ise, o dükkanda doğru düzgün servis yoksa, aldığınız hizmetle ödediğiniz para arasında fark olduğunu düşünüyorsanız sonuna kadar gider denetleriz. Gereğini de yaparız" demişti. 

Bild, bu mantıkla Almanya'da yakındaki dönercinin fiyatındaki artışına çok şaşırmamak gerektiğini, Bodrum'u görünce bunun dünyanın sonu olmadığını anladıklarını vurguladı.

Bild Almanya haberler