Björk, İsrail'e tepki gösterdi: "Siz buna paylaşmak mı diyorsunuz?"

İsrail Gazze
Björk, İsrail'e tepki gösterdi: "Siz buna paylaşmak mı diyorsunuz?"

Ünlü şarkıcı Björk, İsrail'e tepki gösterip Filistin'e desteğini açıklayan sanatçılar arasına katıldı. Björk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arap ve İsrail yönetimlerinin kontrol ettiği bölgelerin değişimini haritalarla göstererek, "Siz buna paylaşmak mı diyorsunuz?" ifadelerini kullandı

Dünyaca ünlü İzlandalı şarkıcı Björk, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Björk, Arap ve İsrail yönetimlerinin kontrol ettiği bölgelerin değişimini haritalarla göstererek şu ifadeleri kullandı:

"Siz buna paylaşmak mı diyorsunuz?"

Ünlü şarkıcının paylaşımı 100 binden fazla beğeni aldı.

"GAZZE SOYKIRIMINA KARŞI İSPANYOL KÜLTÜRÜNÜN MANİFESTOSU"

Diğer yandan "İsrail'in Gazze'deki soykırımını" kınayan bir manifesto İspanya'da yayımlandı.

"Gazze soykırımına karşı İspanyol kültürünün manifestosu" adıyla yapılan manifestoya, aralarında Marisa Paredes, Emma Suarez, Juan Diego Botto, İsmael Serrano, Carmen Paris, Beatriz Rico, Ana Fernandez, Rozalen ve Ramoncin gibi tanınmış isimlerin bulunduğu 200'den fazla sanatçı imza attı.

Manifestoda, Filistin'deki işgal altındaki topraklarda acil ateşkes ilan edilmesi ve insani yardımın ulaştırılması çağrısı yapıldı. Filistin halkının yerinden edilmesinin durdurulması ve insan hakları ihlallerinde bulunanların cezalandırılması için İspanyol hükümetinin harekete geçmesi istendi.

Kadına Şiddete Karşı Kadın Sanatçılar Platformu manifestoya ilişkin açıklama yaparak sessiz kalan uluslararası toplum ve medyanın da kınandığını vurguladı.

Björk, İsrail'e tepki gösterdi: "Siz buna paylaşmak mı diyorsunuz?" - Resim : 1

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN "HANZALA YÜZÜNÜ DÖNENE DEK" SERGİSİ

Galatasaray Üniversitesi Medeniyet Kulübü öğrencilerinin düzenlediği "Hanzala Yüzünü Dönene Dek" isimli sergide, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sırasında yaşanan olaylar görsellerle aktarılıyor.

Üniversite kampüsünde bulunan Soma Tüneli’nde açılan, Gazze'ye ilişkin fotoğraflar, haritalar, karikatürler ve açıklamaların yer aldığı sergide 46 görsel de yer alıyor.

Sergi hakkında bir konuşma yapan Uluslararası İlişkiler öğrencisi Esma Yılmaz, kulüp olarak Filistin'deki mazlumların yanında yer aldıklarını göstermek istediklerini söyledi.

Kaynak: Haber Global TV