Birleşmiş Milletler'in 'Rusya tahıl depolarını vurabilir' endişesi

Birleşmiş Milletler
Birleşmiş Milletler'in 'Rusya tahıl depolarını vurabilir' endişesi
Fotoğraf: DepoPhotos

Birleşmiş Milletler, Rusya'nın Tuna Nehri üzerindeki tahıl depolama tesislerini ve limanları vurmasından endişe duyulduğunu açıkladı.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Tahıl ve diğer gerekli gıda maddelerine yönelik tesislerin saldırıya uğramasından çok endişeliyiz." dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres daha önce küresel gıda fiyatlarındaki artışla ilgili endişelerini dile getirmişti.

Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Rus insansız hava araçlarının, Ukrayna'nın Avrupa'ya gıda maddelerini taşımada Karadeniz'e alternatif olan Tuna Nehri'ni hedef almasının fiyatlarla ilgili endişeleri hafifletmeyeceğini söyledi.

Açlıkla mücadele eden Yemen'de barış arayışı

Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg'in Güvenlik Konseyi'ne, Yemen'deki son gelişmelerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Haq, Grundberg'in bölgede çözüme yönelik istekliliğin arttığı sözlerini aktardı.

Sözcü Yardımcısı, "Dünya Gıda Programı'nın kısa süre önce Yemen genelinde yetersiz beslenmeyi önleme faaliyetlerini bu aydan itibaren askıya aldığı ve gelecek aylarda daha fazla kesinti beklendiği" bilgilerini paylaştı.

Haq, gerekli fonların acilen sağlanmaması durumunda özellikle Yemenli çocuklar için bunun "maliyetinin çok yüksek olacağının" altını çizdi.

Birleşmiş Milletler Rusya tahıl krizi