Sosyal medyadan koronavirüs olduğunu duyurdu, bir gün sonra hayatını kaybetti

İngiltere Danimarka koronavirüs
Sosyal medyadan koronavirüs olduğunu duyurdu, bir gün sonra hayatını kaybetti

Birleşik Krallık'ta Galler'de yaşayan Kevin Woolley (42), sosyal medya hesabından koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını duyurduktan bir gün sonra yaşamını yitirdi.

Birleşik Krallık’ta bulunan Galler’in Abercynon kasabasında yaşayan Kevin Woolley, 3 Ocak’ta sosyal medya hesabından koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Woolley, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sanırım bir hafta daha izin yapacağım” diyerek şakayla karışık şekilde virüse yakalandığını duyurdu. Gün içerisinde çok sık öksürdüğünü ve merdivenleri çıkmakta zorlandığını ifade eden Woolley, bir gün sonra hayatını kaybetti. Woolley’in ölüm haberini eşi Carol Woolley verdi.

 

 

Sosyal medyadan koronavirüs olduğunu duyurdu, bir gün sonra hayatını kaybetti - Resim : 1

DANİMARKA'DA KORONAVİRÜSÜN HIZLI YAYILAN TİPİ B.1.351 GÖRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Magnus Heunicke, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yurt dışından Danimarka’ya gelen 5 kişide, Kovid-19'un mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan tipi B.1.351 tespit edildiğini bildirdi. Heunicke, söz konusu 5 kişi ve yakın çevresinin izolasyonda tutulduğunu kaydetti.

Danimarka’da daha önce İngiltere’de ortaya çıkan Kovid-19’un daha hızlı yayılan tipi B.1.1.7 de görülmüştü. Bakan Heunicke, B.1.1.7’nin, mart ayındaki vakaların yüzde 80’ini oluşturduğunu düşündüklerini ifade etti.

GECE KULÜPLERİ NEDENİYLE BAE İLE UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Danimarka, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile uçuşları askıya alma süresini uzattığını bildirdi. Ulaştırma Bakanı Benny Engelbrecht, Dubai’deki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının arttığına ve gece kulüplerinin kısmen kapatıldığına dikkati çekerek, işi şansa bırakamayacaklarını, bu nedenle BAE ile uygulanan uçuş yasağının süresinin uzatıldığını duyurdu.

Engelbrecht, söz konusu uygulamanın Danimarka’nın yurt dışından gelenler için PCR testi zorunluluğu yasası yürürlüğe girene kadar ya da en fazla bir hafta uzatıldığını kaydetti.

Danimarka Ulaştırma Bakanlığı, 22 Ocak’ta BAE ile uçuşları 5 gün boyunca askıya aldığını duyurmuştu. Bakanlık, 26 Ocak’ta yasağın 2 Şubat’a kadar uzatıldığını açıklamıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, BAE’nin turizm merkezi Dubai’deki Kovid-19 testlerinde usulsüzlük yapıldığı şüphesi üzerine böyle bir kararın alındığı kaydedilmişti.

OKULLARIN YENİDEN AÇILMASINA KARAR VERİLMİŞTİ

Danimarka'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Aralık 2020'den bu yana kapalı olan okullar, 8 Şubat'tan itibaren  anaokulu ve ilkokul öğrencileri için yeniden açılıyor.

İngiltere’de ortaya çıkan ve daha hızlı yayılan B117 virüsünden dolayı ortaokul, lise ve üniversitelerdeki öğrencilerin henüz okullarına dönemeyeceğini belirten Heunicke, bu öğrenciler için uzaktan eğitimin devam edeceğini aktardı.

Danimarka’da 16 Aralık’ta alınan kararla eğitim kurumlarının yanı sıra gıda ve ilaç malzemesi satan mağazalar hariç, tüm dükkanlar geçici olarak 4 Ocak'a kadar aşama aşama kapatılmıştı. 

Ülkede kamu çalışanları evlerine gönderilmiş, eğitim kurumları da uzaktan eğitime geçmişti. 28 Ocak’ta ise bu kararın 28 Şubat’a kadar uzatıldığı duyurulmuştu.

Kaynak: DHA

koronavirüs sosyal medya vaka Birleşik Krallık Galler