Bir insanlık utancı! Hocalı Soykırımının 32. yılı

Haberglobal.com.tr
Gündem haberleri Azerbaycan Dünya haberleri

32 Yıl önce bugün tarihin en kanlı sayfalarından biri yaşandı. Hocalı'da bebekler, hamile kadınlar, yaşlılar acımasızca katledildi. Soykırım kurbanlarının acısı hala ilk günkü gibi... Bu insanlık suçunu işleyenler ise hala serbest.

Bugün 26 Şubat 1992'de bir insanlık utancı olan Hocalı Soykırımı'nın 32. yılı!

Bir insanlık utancı! Hocalı Soykırımının 32. yılı - Resim : 1

Ermeni kuvvetler tarafından gerçekleştirilen Hocalı katliamında 83 çocuk, 106 kadın ve 70'ten fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 Azerbaycan Türkü şehit edilmiş, toplam 487 kişi ağır yaralanmıştı. 1275 kişinin ise rehin alındığı katliamda 150 Azerbaycan Türkünün ise kaybolmuştu.

Bir insanlık utancı! Hocalı Soykırımının 32. yılı - Resim : 2

Aradan yıllar geçti, Hocalı'nın sızısı hiç geçmedi ama, Karabağ'ın kaderi değişti! Tüm dünya Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını destansı bir mücadeleyle kurtarmasına tanıklık etti.

Bir insanlık utancı! Hocalı Soykırımının 32. yılı - Resim : 3


Hocalı 'da hayatlarını kaybedenler bilemedi ama Azerbaycan, Karabağ zaferini tüm dünyaya iletti.

 Bir insanlık utancı! Hocalı Soykırımının 32. yılı - Resim : 4

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı tarafından Hocalı Katliamı'nın 32’nci yılı nedeniyle yayımlanan taziye mesajında, “26 Şubat 1992 tarihinde, Ermenistan silahlı birlikleri tarafından Azerbaycan’ın Hocalı şehrinde masum sivillere yönelik gerçekleştirilen katliamı lanetliyoruz. O gün yaşanan vahşet, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Hocalı’da öldürülen 613 kardeşimizin ve o gün yaralanan, esir alınan veya kaybolan tüm Azerbaycanlıların acısı hala yüreğimizdedir. Hocalı Katliamı’nda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, Azerbaycan halkına taziyelerimizi yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.