Bir bardak suyla şov yapan Trump bardağı fırlattı

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgını nedeniyle ara verdiği mitinglerine Oklahoma eyaletine bağlı Tulsa kentinde bulunan 19 bin kişilik kapalı spor salonunda devam etti. Hakkında çıkan 'parkinson' iddialarına ise bir bardak suyla yanıt verdi

Donald Trump, ilk kampanya mitingine ev sahipliği yapan Oklahoma eyaletindeki Tusla Arena spor salonunda destekçileriyle bir araya geldi.

TRUMP PARKİNSON HASTASI MI?

PARKİNSON İDDİALARI ORTAYA ATILDI

ABD Başkanı Donald Trump'ın West Point gezisi sırasında rampadan inerken yavaş hareket etme anları ABD medyasında geniş yankı buldu. Amerikan medyasında Trump'ın rampdan aşağı inerken yavaş hareket etmesi "Başkan Trump parkison hastalığına yakalandı" iddialarını gündeme getirdi.

Daha önce de kamera önündeki 'garip' su içişi nedeniyle dalga geçilen Trump, yine konuşması öncesinde su içerken "zor anlar" yaşadı. Bardağı sağ eliyle kaldıran ancak ağzına götürmekte zorlanan ABD Başkanı, sol elinden yardım alma gereği hissetti.

Yale psikiyatristi Dr. Bandy Lee, bu durum başka belirtilerle birlikte bir beyin taraması gerektirecek kadar endişe verici, kalıcı nörolojik bir işaret olduğunu söyledi.   

Trump'ın rakibi Joe Biden'in en büyük bağışçısı olan Jon Cooper, "Son videolar, Trump'ta tıbbi olarak yanlış bir şey olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Yürüme şekli, bir bardak suyu nasıl tuttuğu, bulamaç ettiği sözleri, düşüncelerindeki labirentleri. Beyaz Saray ne saklıyor?" şeklinde bir tweet attı. 

Bir bardak suyla şov yapan Trump bardağı fırlattı - Resim : 1

"KRAVATIMA SU DÖKMEK İSTEMEDİM"

Trump, geçen hafta bir konuşması öncesinde yürürken zorlandığı görüntüler için kaygan bir zemindi, deri tabanlı ayakkabıları ile rampadan aşağı doğru dikkatli bir şekilde yürüdüğünü ve sonra bir bardak su içmek için iki elini niye kullandığını açıkladı. Trump,"kravatıma su dökmek istemedim" ifadelerini kullandı.

Trump, Oklahoma eyaletine bağlı Tulsa kentinde yaptığı mitingde, o gün üzerinde yürüdüğü rampanın kaygan olduğunu ve bu nedenle zor indiğini belirterek, nasıl inmek zorunda kaldığını gösterdi.

Ardından Trump, Parkinson hastası olduğunu ve bu nedenle New York'taki konuşması sırasında su içerken zorlandığını iddia eden kişilere cevap niteliğinde miting esnasında kürsüde su içti. Başkan Trump daha sonra bardağı yere fırlattı.

MİTİNGDE 6 KİŞİDE KORONAVİRÜS

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Oklahoma eyaletinin Tulsa kentinde başlattığı seçim mitingi öncesinde görevli 6 kişide koronavirüs tespit edilmişti. Trump'ın, seçim kampanya iletişim direktörü Tim Murtaugh, yaptığı açıklamada, "Bugün görevli personellere miting öncesinde yapılan korona virüs testlerinde 6 görevlinin testleri pozitif çıktı. 6 kişiye hızlı bir şekilde karantina tedbirleri uygulandı. Korona virüs testleri pozitif olan kişiler veya pozitif kişiler ile teması olan hiç kimse bugünkü mitingde katılımcıların veya seçilmiş kişilerin yanında olmadı" ifadelerini kullandı.

Donald Trump koronavirüs parkinson