Binlerce orta sınıf İsrailli hayatında ilk kez ücretsiz sıcak yemek aramak zorunda kaldı

İsrail koronavirüs
Binlerce orta sınıf İsrailli hayatında ilk kez ücretsiz sıcak yemek aramak zorunda kaldı

Salgın ekonomiye zarar vermeye devam ederken, İsrail'de giderek artan sayıda vatandaş, hayatında ilk defa ücretsiz dağıtılan sıcak yemek aramak zorunda kalıyor. Yardım kuruluşları ise nasıl başa çıkacaklarını düşünüyor

Yirmi yıldır İsrail'in güneyindeki Beerşeba kentinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz gıda yardımı ve sıcak yemek sağlayan yardım kuruluşu Be'er-Sova, koronavirüs süreciyle birlikte değişen çalışma şekillerini ve giderek farklı kitlelerden insanların gelmeye başladığını anlattı. Mart ayından bu yana, insanların tesise girip yemek yemesine izin verilmezken, girişe kurulan bir tezgahtan yiyecek dağıtımı yapılıyor. 

Be'er-Sova'daki gönüllüler, salgının ikinci dönemindeki etkisinin kesinlikle fark edildiğini belirtti. Genel Müdür Erez Nagawker, talepte keskin bir artış olduğunu söylerken, bahar ve Ekim ayı arasında ciddi fark olduğunu, salgının ilk döneminde genellikle yardıma muhtaç yaşlılara yardım ettiklerini, ancak şu an toplumun her kesiminden insanın geldiğini ifade etti. İşinden ayrılmak zorunda kalan çocuklu aileler, iş yerini kapatmak zorunda kalan esnaf da yardım almaya gelenler arasında... Nagawker, "Birkaç ay öncesine kadar tamamen normal bir hayat yaşayan bu insanların yiyecek paketi almaya geldiğimi görüyoruz, salgına kadar tamamen orta sınıf vatandaştı hepsi" dedi. 

İsrail'deki Eylat şehrinde de durum benzer... Beit Rafael yardım kuruluşunu 20 yıldır işleten Nehemya-Grossman da, koronavirüsten  önce, kurumun esas olarak yaşlılara, hastalara, bekar annelere hizmet ettiğini, ancak son zamanlarda terhis edilen askerlerin, turizmden etkilenen otel çalışanlarının ve tamamen normal yaşam sürdüren ailelerin gelmeye başladığını söylerken, "Daha önce hiç görmediğimiz aileleri görmeye başladık. Pek çok insan buraya gelmekten utanıyor, bu yüzden çocuklarını gönderiyorlar. Caddenin karşısında yan tarafta duran ebeveynleri görüyorum. Bazen ebeveynler çocuklarıyla birlikte geliyor ve çocukların 'Utanma baba, burada yiyecek var.' dediğini duyuyoruz. Bu daha önce hiç görmediğimiz bir şey." dedi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

İsrail gıda yardımı koronavirüs