Bin Ladin'in sağ kolu, kilosu nedeniyle koronadan ölüm riski taşıdığı için serbest bırakıldı

koronavirüs
Bin Ladin'in sağ kolu, kilosu nedeniyle koronadan ölüm riski taşıdığı için serbest bırakıldı

ABD'ye düzenlenen 11 Eylül saldırılarını planlayan Usame Bin Ladin'in propagandasından sorumlu sağ kolu Adel Abdel Bary (60), ABD'de tutuklu bulunduğu cezaevinde aşırı kilosu nedeniyle koronavirüsten ölüm riski taşıdığı için serbest bırakıldı.

Usame Bin Ladin’in propagandasından sorumlu sağ kolu Adel Abdel Bary, aşırı kilolarından dolayı koronavirüs ölüm riski taşıdığı gerekçesiyle ABD’de tutuklu olduğu hapishaneden serbest bırakıldı. Oğlu da DEAŞ üyesi olan 6 çocuk babası Bary’nin, Ragaa’nın yaşadığı Londra'da bulunan 1 milyon sterlin değerindeki dairesine geri döndüğü belirtildi.

Bary, 1998'de Kenya ve Tanzanya'daki ABD büyükelçiliklerine düzenlenen ve 224 kişinin ölümüne yol açan saldırılar nedeniyle 1999'da İngiltere’de tutuklanmış ve 2012'de ABD'ye iade edilmişti.

11 EYLÜL 2001'DE NE OLDU?

Amerikan finans sisteminin kalbi New York, 11 Eylül sabahı İkiz Kuleler'e yönelik terör saldırılarına uyandı.

Newark, Boston ve Washington'dan havalanıp San Francisco ve Los Angeles'a giden 4 yolcu uçağının kaçırılmasının ardından Los Angeles'a giden Amerikan Airlines'a ait kaçırılan yolcu uçağı, yerel saatle 08.46'da İkiz Kuleler'in kuzey yönündeki binasına çarptı.

Kuzey kulesi alevler içinde yanarken, United Airlines'a ait kaçırılan diğer bir uçak da ilk saldırıdan tam 17 dakika sonra canlı yayında güney kulesine çarptı.

İkiz kuleler hem ABD hem de tüm dünyanın canlı yayında izlediği saldırıların ardından milyonların gözü önünde dakikalar içinde yerle bir oldu ve Manhattan Adası toz bulutlarına büründü.

İkiz Kuleler'e saldırıların ardından kaçırılan bir diğer uçak ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına çarptı.

Kaçırılan son uçak ise Pennsylvania eyaleti kırsalında F-16'lar tarafından düşürüldü.

11 Eylül saldırıları sonucu uçakları kaçıran 19 saldırgan hariç New York, Washington ve Pennsylvania'da toplam 2 bin 977 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıları El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin üstlendi.

Kaynak: DHA

Usame Bin Ladin