Bill Gates'in ardından Almanya da salgının bitişiyle ilgili tarih verdi

Almanya koronavirüs
Bill Gates'in ardından Almanya da salgının bitişiyle ilgili tarih verdi

2015 yılında yaptığı açıklama ile bugünlerin gelebileceği uyarısını yapan Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in 2022'nin sonunda hayatın normale dönmesini umduğunu söylemesinin ardından, Almanya'da salgın hastalıklarla mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü de tarih verdi

Almanya'da salgın hastalıklarla mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının 2022 sonuna kadar süreceği değerlendirmesinde bulundu.

Wieler, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, virüsün ortaya çıkmasından bu yana Almanya'da yaklaşık 3,35 milyon vaka tespit edildiğini hatırlatarak, "Virüs sınır tanımıyor. Salgın ile mücadele ancak tüm dünyada kontrol altına alınması durumunda başarılı olur." ifadesini kullandı.

Kovid-19 için geliştirilen aşıların virüsü ortadan kaldırmasa bile durumun daha da kötüye gitmesini önleyeceğini kaydeden Wieler, Almanya'da çok aşı yapıldığına ancak yine de aşı yapılması gereken pek çok insanın olduğuna dikkati çekti. Wieler, "Salgınının 2022 yılı sonuna kadar süreceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Öte yandan ülkede ilk kez bir günde bir milyondan fazla aşı yapıldığı bildirildi.

Almanya'da Robert Koch Enstitüsü (RKI), ülkedeki koronavirüs salgınına ilişkin son verileri paylaştı. Buna göre ülke genelinde son 24 saatte 24 bin 329 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken toplam vaka sayısı 3 milyon 381 bin 597’ye ulaştı. Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 306 kişinin hayatını kaybettiği ülkede toplam can kaybı sayısı ise 82 bin 850'ye yükseldi.

Ülke genelinde 27 Aralık’ta başlatılan aşı kampanyasında şu ana kadar 27 milyon 803 bin 779 kişi aşının ilk dozunu alırken, 6 milyon 241 bin 152 kişiye ise aşının ikinci dozu yapıldı.

BILL GATES NORMALLEŞME İÇİN '2022' DEDİ

 Bill Gates, ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere daha zengin ülkelerde koronavirüs aşılarının oranına işaret ederek, diğer ülkelerle de paylaşıldığında salgının seyrinin değişebileceğini belirtti. 

"Hayat ne zaman normale dönecek?" sorusuna yanıt veren Bill Gates, koronavirüs aşılarının hızla yaygınlaştığının altını çizerek, 2022'nin sonunda hayatın normale dönmesini umduğunu söyledi. Gates, "2021 yılının sonlarında ve 2022'ye kadar tüm dünyaya aşı ulaşmış olacak, ancak bu hastalığı ortadan kaldırmış olmayacak, 2022 yılının sonlarında onu çok küçük sayılara indirebileceğiz" dedi. 

 

Kaynak: AA

Bill Gates Robert Koch Enstitüsü Almanya