Bill Clinton'dan yıllar sonra gelen Monica Lewinsky itirafı

Bill Clinton'dan yıllar sonra gelen Monica Lewinsky itirafı

Beyaz Saray'ı sarsan seks skandalının başrolü ABD eski Başkanı Bill Clinton, Monica Lewinsky ile ilişkisini "baskı, hayal kırıklıkları ve korkuyla baş etmenin yoluydu" diye açıkladı.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın, 90'lı yıllarda Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky ile yaşadığı ve neredeyse görevine mal olacak ilişkisi, eşi Hillary Clinton'ın hayatını anlatan belgesel serisi nedeniyle bir kez daha gündeme geldi.

Eski First Lady ve Dışişleri Bakanı, 2016 ABD başkanlık adayı Hillary Clinton'ı anlatan dört saatlik 'Hillary' belgeselinde eşinden rol çalan Bill Clinton, Monica Lewinsky ile neden ilişki yaşadığını anlattı.

"YAPTIĞIM ŞEY BERBATTI"

İlişki yaşama nedenini, "Baskı, hayal kırıklıkları ve korkuyla baş etmenin yoluydu" diye ifade eden Bill Clinton, "Herkes hayatında baskı, hayal kırıklıkları, dehşet, korku ya da neyse onu yaşıyor. Endişelerimi yönetmek için yıllarca yaptığım şeylerden. Hayatta hepimizin yükleri var ve bazen yapmamamız gereken şeyleri yapıyoruz. Yaptığım şey berbattı, yanlıştı. Onu (Hillary Clinton) incitmiş olmaktan nefret ettim.

"Kimse bunu düşünmez, 'risk alıyorum' diye düşünmez. İnsanların aptalca şeyler yapmasının nedeni bu değil. Kimse oturup şöyle düşünmüyor: Evet gerçekten sorumsuzca bir risk alacağım; bu ailem, ülkem ve birlikte çalıştığım insanlar için kötü bir şey. Olan bu değil. Sanki etrafta sendeleyerek yürüyorsunuz ve sanki bir müsabaka dövüşünün 15. raundundasınız ve dövüş 30 raunda uzatılmış ve işte bir süreliğine de olsa aklınızı bunlardan uzaklaştıracağınız bir şey. İşte olan bu" ifadelerini kullandı.

"LEWINSKY'NİN YAŞADIKLARI ADİL DEĞİLDİ" 

Eşinin yanı sıra Monica Lewinsky'den de bahseden Bill Clinton, Lewinsky'nin hayatının bu ilişkiyle tanımlandığını ve bunun 'adil olmadığını' da söyledi. Özellikle #MeToo hareketi sırasında sesini bir hayli yükselten Monica Lewinsky, Clinton ile ilişkisini 'yetkinin kötüye kullanılması' olarak nitelemişti. 

HILLARY CLINTON: YIKILMIŞTIM 

Belgeselin 'Hardest Decision' (En Zor Karar) adını taşıyan ve sadece 'yasak ilişki' hikayesin bölümünde çiftin bu skandalı nasıl yönettiği de anlatıldı.

Hillary Clinton yaşananlar karşısında 'yıkıldığını' ancak eşinin yanında yer almayı tercih ettiğini söyledi. Clinton, "Bazı insanlar doğru kararı, bazıları da yanlış verdiğimi düşündü. O dönem verdiğim karar nedeniyle hem onay hem de eleştiri aldım" dedi.

GÖREVİNE MAL OLUYORDU 

Lewinsky ile Clinton arasındaki ilişki, 1995 yılında 21 yaşında olan Lewinsky'nin Beyaz Saray'da staj yapmaya başlamasının ardından başlamıştı. Clinton önce ilişkiyi inkar etmiş, ardından 'uygunsuz fiziksel temasa' girdiklerini itiraf etmek zorunda kalmıştı. 

Yalan söylediğinin ortaya çıkmasının ardından 1998'de Cumhuriyetçiler Clinton'ın görevden alınması sürecini başlatmış ancak bu girişim sonuçsuz kalmıştı. Clinton skandalın ardından 2001 yılında görev süresi bitene kadar başkanlığa devam etmişti. 

İlişki daha önce dizi de olmuş, yapımcılığını da hikayesini bizzat aktarmak isteyen Lewinsky üstlenmişti.

Bill Clinton Monica Lewinsky Hillary Clinton haberler