Biden'ın ekibi koronavirüs aşısının dağıtımı konusunda Beyaz Saray'ın aşı ekibiyle görüşecek

ABD koronavirüs
Biden'ın ekibi koronavirüs aşısının dağıtımı konusunda Beyaz Saray'ın aşı ekibiyle görüşecek

ABD'nin koronavirüse karşı aşısı geliştirme politikalarının baş danışmanı bu ay yapılacak ilk aşı uygulaması öncesinde başkan seçilen Joe Biden'ın ekibiyle görüşmeyi planlıyor.

COVID-19 aşısının geliştirilmesi, üretilimi ve dağıtılımını hızlandırmak için kurulan ABD hükümetinin Warp Speed Operasyonu baş danışmanı Moncef Slaoui, Trump yönetiminin aşı dağıtım planını geçen hafta eleştiren Biden ile henüz herhangi bir görüşme yapmadığını söyledi. 

Slaoui, CBS'e yaptığı açıklamada "Dört gözle bekliyoruz çünkü gerçekten herşey çok düzgün planlandı" dedi. 

Aşının dağıtımını pahalı ve zor bir süreç olarak niteleyen Biden, Cuma günü yaptığı açıklamada ekibinin henüz Trump yönetiminden aşının dağıtımına dair ayrıntılı bir taslak
görmediğini belirtmişti. 

Slaoui, hükümetin planının eyalet sağlık kurumlarının aşıyı dağıtmasına bağlı olduğunu söyledi. Slaoui, "Plan var ve herşeyi detaylıca açıklayacağımıza güveniyorum. Umarım yeni geçiş ekibi sürecin iyi planlandığını anlayacak" dedi. 

Koronavirüs salgının en yaygın olduğu ülkeler arasında yer alan ABD'de vaka sayıları ve ölümler neredeyse her gün yeni rekorlar kırıyor. Günlük ölüm sayısı 2,000'i geçerken, salgının başından bu yana 281 binden fazla ABD'li koronavirüsten hayatını kaybetti.

100 GÜN MASKE TAKMALARINI İSTEYECEK

Öte yandan Biden, göreve başladığı ilk gün salgınla mücadele kapsamında Amerikan halkından 100 gün maske takmalarını isteyeceğini ifade etti.

Biden, "Sadece 100 gün maske, sonsuza kadar değil sadece 100 gün ve böylece vakalarda büyük ölçüde azalma olacağını düşünüyorum." dedi.

Dr. Fauci güvenli dediği takdirde aşı olacağını belirten Biden, güvenli olduğunu göstermek için ise kamuoyunun önünde aşı yaptıracağını söyledi.

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, Donald Trump yönetiminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ekibinde yer alan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'den ekibine katılmasını istedi.

 

Kaynak: Reuters