Biden, "güvenmiyorum" demişti: Filistin, ölen 7 bin 28 kişinin isimlerini yayınladı

Filistin Gazze Joe Biden Dünya haberleri Gündem haberleri
Biden, "güvenmiyorum" demişti: Filistin, ölen 7 bin 28 kişinin isimlerini yayınladı

ABD Başkanı Biden, dün yaptığı açıklamada Filistin'in açıkladığı rakamlara güvenmediğini söylemişti. Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'ye saldırılarda ölen 7 bin 28 kişinin isimlerini yayınladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında öldürülen 7 bin 28 Filistinlinin isimlerini yayınlarken, listedeki ilk 88 ismin aynı aileden olduğu dikkat çekti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 20 gündür devam ederken, can kaybı her geçen gün artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen 7 bin 28 Filistinlinin isimlerini yayınladı. Listede, aynı aileden olan çok sayıda kişinin olduğu görüldü.

45 AİLENİN TÜM FERTLERİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistinli insanlar hakları örgütü El-Hak'tan Aseel Al Bajeh yaptığı açıklamada, listede yer alan ilk 88 ismin aynı aileden olduğunu ifade ederek, listenin devamında ise yine aynı aileden 72 kişi olduğunu belirtti. Bakanlık geçtiğimiz haftalarda İsrail saldırılarında yaklaşık 45 ailenin tüm fertlerinin tamamının hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 2 bin 913’ü çocuk olmak üzere toplam 7 bin 28 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 18 bin kişi yaralandı.
Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden dün yaptığı açıklamada, Filistin Sağlık Bakanlığının açıkladığı can kaybı sayılarını güvenilir bulmadığını ifade etmişti.

BİDEN NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı, Avustralya Başbakanı Albanese ile gerçekleştirdiği basın toplantısında "Filistinlilerin kaç kişinin öldürüldüğü konusunda doğruyu söylediğine dair hiçbir fikrim yok. Masumların öldürüldüğüne eminim." dedi.

Gazze'deki sivil kayıplarla ilgili "Bu, savaş açmanın bedeli." ifadesini kullanan Biden, İsrail'i propagandalara karşı dikkatli olmaya çağırarak, "Filistinlilerin kullandığı bu rakama güvenmiyorum." dedi.

ABD Başkanı Biden ayrıca Hamas'ın "sivillerin arkasına saklandığını", bunun da İsrail'e "ek bir yük getirdiğini" belirtti. Biden, "Ancak bu, savaş yasalarına uygun hareket etme ihtiyacını azaltmaz. Masum sivilleri korumak ne kadar zor olsa da İsrail'in de elinden gelen her şeyi yapması gerekiyor." diye konuştu.

 

Kaynak: AA